Sport

RTINSKO SRCE

Stipe Miočić postao najbolji UFC teškaš svih vremena!

Miočić, koji porijeklo vuče iz Rtine kod Ražanca, na UFC 220 spektaklu u Bostonu pobijedio je Francisa Ngannoua odlukom sudaca i tako postao najveći od najvećih

Stipe Miočić, po treći je put obranio naslov UFC prvaka teške kategorije, s kojim je postao jedini u povijesti koji je toliko puta branio naslov u kraljevskoj diviziji! Miočić, koji porijeklo vuče iz Rtine kod Ražanca, na UFC 220 spektaklu u Bostonu pobijedio je Francisa Ngannoua odlukom sudaca i tako postao najveći od najvećih. Bila je to sjajna taktička prezentacija tima Stipe Miočića koja je u detalj proučila taktičke mogućnosti Ngannoua, koje su se pokazale slabe, piše Net.hr.

Miočić je kroz svih pet rundi bio bolji borac, taktički je odradio sve što je bilo potrebno i uvjerljivo je obranio pojas prvaka, čemu najbolje svjedoći sudački skor, tri puta po 50-44 u korist vatrogasca iz Clevelanda.

Kako je borba odmicala, vrijeme je išlo na ruku Miočiću. Kod Ngannoua se pojaviljivao umor, nikad se prije Ngannou nije našao u takvoj situaciji. Njegovi moćni udarci postali su nemoćni, neupotrebljivi, iako znalo je fijuknuti tu i tamo koji desni swing. Za jaki aperkat u toj situaciji, snage nije bilo.

Primio je Stipe nekoliko teških udaraca, posebno u prvoj i trećoj rundi kad su svi u dvorani zanijemili od brzine swinga, ali Miočić ima strašnu bradu... Primio je desnicu od čovjeka za kojeg kažu da ima najjači udarac na svijetu, ali ostao je stajati i onda odmah kretao naprijed da odmah onemogući Ngannoua u napadu.

Miočić je u nekoliko navrata na podu, u klinču, u full situaciji imao Predatora koji ne posjeduje tu tehniku hrvanja, niti jiu-jitce, pa ne zna kako se braniti bez umaranja. Do kraja borbe Miočić je natjerao Ngannoua na konačnu kapitulaciju, kad više nije imao snage za udarac.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA