Zadar

GRAD ZADAR OBJAVIO NATJEČAJ ZA 4 RADNA MJESTA

Što će raditi savjetnik za procjenu nekretnina a što viši stručni suradnik za komunalije?

Grad Zadar kao da se sperma prodati sve nekretnine u svom vlasništvu pa otvara novo radno mjesto savjetnik za poslove procjene vrijednosti nekretnina.

ZADAR - Grad Zadar kao da se sprema prodati sve nekretnine u svom vlasništvu pa otvara novo radno mjesto savjetnik za poslove procjene vrijednosti nekretnina.

Uz to što su angažirali  za 200 tisuća kuna čak tri specijalizirane tvrtke za procjenu vrijednosti nekretnina koju mogu raditi ovlašteni inženjeri, Odjel za gospodarenje gradskom imovinom želi imati svoj savjetnika. Ali s diplomom društvenih djelatnosti. Mjesto savjetnika je službenički rang kojeg prati pristojno visoka plaća u gradskoj upravi.

Pročelnik Tomislav Korona opisao je to stalno radno mjesto na kojem treba unositi podatke te voditi zbirku kupoprodajnih cijena u eNekretninama, ažurirati plan približnih vrijednosti u eNekretninama te ažurirati druge podatke za procjenu vrijednosti nekretnina. Buduća savjetni(k)ca će i pripremati pregled približnih vrijednosti i izvješća o tržištu nekretnina. Jednom riječju, blago onom tko će to raditi.

Natječaj je objavljen 20. veljače i sigurno će biti kandidata koji će se stići prijaviti u roku od osam dana.
Kao i za natječaj u Odjelu za komunalne poslove za mjesto višeg stručnog suradnik II za koje se traži diploma društvenih djelatnosti: pravo, ekonomija ili informacijske znanosti i komunikacijske znanosti (što nije u istoj „znanstvenoj" kategoriji). Iz opisa tog radnog mjesta Odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša kojeg vodi pročelnik Robertino Dujela, očito je da trebaju svestranu osobu. Ona će na tom mjestu voditi upravne postupke i donosi rješenja iz nadležnosti Odjela, vodi evidenciju komunalne infrastrukture, ali i izrađivati elaborate, analize i druge stručne materijale te izvješća. Po svemu sudeći bit će i „glasnogovornik" odjela pa je očito da će se u odabiru preferirati komunikacijske znanosti. Jer će „u suradnji s Odsjekom za informiranje i odnose s građanstvom Ureda gradonačelnika brinuti o pravovremenom postupanju i ostvarivanju prava na pristup informacijama iz nadležnosti Odjela". Čak će morati preuzeti izravnu odgovornost za urednu dostavu i prijem pismena u Odjelu te za evidenciju rada Odjela". Opet je važno imati diplomu komunikologa.

Istog dana, Grad Zadar je objavio i treći natječaj za zapošljavanje dvojicu prometnih redara. Mogu to, po ravnopravnosti spolova biti i žene pa će se to radno mjesto zvati prometna redarstvenica. Odjela za komunalne poslove itekako ima potrebe za prometnim redarima - novom službom koja je uvedena 2016. godine. U njoj je četvero zaposlenih s tim da je slučaj ponašanja jednog prometnog redara, zbog toga što je fizički napao jednog vozača nakon što mu je ovaj bacio mobitel, proslijeđen Službeničkom sudu, doznajemo od pročelnika Dujele. Za to radno mjesto traži se srednja stručna sprema upravne, ekonomske, opće, prometne ili druge tehničke struke te godinu dana radnog iskustva.
Sva tri natječaja imaju link na zakon o braniteljima.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA