Zabava

OVOG LJETA U ZADRU

Street food festival - novost festivala posvećenog Queenu

Ove godine održat će se drugo izdanje Vaicanto festivala koji će se odvijati na različitim lokacijama u staroj gradskoj jezgri Zadra od 10. do 15. kolovoza.

Ove godine održat će se drugo izdanje Vaicanto festivala koji će se odvijati na različitim lokacijama u staroj gradskoj jezgri Zadra od 10. do 15. kolovoza.

Kruna festivala, posvećenog pop kulturi osamdesetih, jest Queenvention - Queen konvencija u sklopu koje 14. kolovoza na Forumu nastupa Queen Real Tribute bend, dobro poznat i zadarskoj publici po velikom koncertu 2019. godine.

Queenvention obuhvaća glazbeni koncert, ali i gastro te kulturna događanja.

U Kneževoj palači te na novouređenim Bedemima bit će postavljena izložba Brian Rašića, „80`s And Still Rolling", svjetski poznatog rock`n`roll fotografa u čijem se životopisu nalaze imena suradnika poput Davida Bowieja, Rolling Stonesa te mnogih drugih zvijezda.

Posjetiteljima će biti dostupna jela iz osobnog jelovnika Freddie Mercuryja tijekom višednevnog programa „Dinner with Freddie" , a u suradnji s poznatim zadarskim restoranima.

Premijerno će se odvijati i „W8 Freddie`s Food Festival" - Street food festival gdje će se služiti pomno odabrana jela i pića - ista ona koju je pjevač volio imati na svojim zabavama, ali i u svakodnevnom životu.

Panel „Utjecaj Queena i glazbe osamdesetih godina na suvremenu pop kulturu" ugostit će eminentne govornike i poznavatelje djela The Queen grupe te glazbene kritičare.
Konvencija uključuje i jednodnevne tematske izlete brodom uz najbolje klupske obrade benda, a za sve ljubitelje zdravog života - uz stručne voditeljice vježbat će se na otvorenom uz glazbu iz osamdesetih.

Gost ovogodišnjeg Vaicanto Queenventiona jest Michele Lupi , aktualni član benda Whitesnake koji je kao vokal sudjelovao u pjesmi „Human touch" na kojoj je surađivao s Queen Real Tribute bendom i brojnim glazbenicima, a koja je nastala u globalnoj borbi protiv Covida-19. Organizatori se nadaju kako će epidemiološka situacija ovog ljeta dozvoliti održavanje festivala.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA