Zadar

BODOVIMA NADMAŠIO I VLASTITU ŠEFICU

Sudac Ivan Marković u jakoj konkurenciji izborio mjesto na Županijskom sudu u Zadru

Na 149. sjednici Državnog sudbenog vijeća, održanoj u četvrtak, za suca Županijskog suda u Zadru imenovan je Ivan Marković.

Ivan Marković novi je sudac Županijskog suda u Zadru. Odlučilo je to Državno sudbeno vijeće u četvrtak na 149. sjednici nakon obavljenih razgovora sa 6 kandidata koji su se javili na natječaj.

Sudac Kaznenog odjela Općinskog suda u Zadru u jakoj je konkurenciji izborio najviše bodova, 157,45. Za mjesto su se natjecali njegovi kolege sa zadarskog suda, Ana Zrilić, Ante Bačić, Iva Lovrin, koja je lani privremeno raspoređena na dvije godine u Vrhovni sud, te njihova šefica, predsjednica suda Ana Mišlov. No uzimajući u obzir dva kriterija, ocjenu o obnašanju sudačke dužnosti te razgovoru, Mišlov je završila tek na četvrtom mjestu. Samo jedna prijava stigla je izvan Zadra, od Ksenije Ive Despot, sutkinje Kaznenog odjela Općinskog suda u Zagrebu koja je nedavno privremeno, na vrijeme od dvije godine, upućena na rad u Županijski sud u Zagrebu. Ona je s 154,27 bodova zauzela drugo mjesto na listi prvenstva kandidata. Na trećem mjestu završila je Lovrin (153,36), a slijede Mišlov (150,95), Zrilić (150) te Bačić (149,55).

Novoizabrani sudac Županijskog suda u Zadru obnašao je dužnost predsjednika ispostave suda u Benkovcu, dok ta funkcija nije ukinuta, a u javnosti je poznat po oslobađajućoj presudi za umirovljenika iz Pakoštana koji se liječio marihuanom. Vodi i dugogodišnji sudski postupak protiv košarkaške legende Giuseppe Pina Giergie, a odlučujuću riječ ima i na ponovljenom suđenju za stravičnu prometnu nesreću u Povljani na Pagu u kojoj su izgubljena tri mlada života.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA