Zadar

PROMETNA NESREĆA NA ŽMIRIĆIMA

Sudac odbio pritvoriti pijanog vozača koji je djevojku pritisnuo između auta i semafora

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora protiv 32-godišnjeg vozača koji je u nedjelju na raskrižju na Žmirićima pijan oborio 18-godišnju pješakinju.

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora protiv 32-godišnjeg zadarskog vozača koji je u nedjelju u ranim jutarnjim satima na raskrižju na Žmirićima oborio 18-godišnju pješakinju.

Nakon dokazne radnje prvog ispitivanja, iz DORH-a su objavili više detalja o prometnoj nesreći:

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 23. lipnja 2019. u 6,25 sati u Zadru upravljao osobnim automobilom zadarske registarske oznake državnom cestom 306 iz smjera sjevera u smjeru juga, protivno čl. 198. st. 1. i čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,58 g/kg) zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene, te za sada neutvrđenom brzinom koja nije bila prilagođena nailasku na raskrižje, pristajući na mogućnost da ugrozi druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je dolaskom kod 23. kilometra i 300 metara, tj. u neposrednu blizinu raskrižja s Ulicom Kažimira Zankija, Puta Nina i Matije Gupca, zbog takvog stanja i brzine izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom, uslijed čega se vozilo zanijelo u desno i izletjelo na prometnu traku sa sjeverozapadne strane raskrižja, gdje je prednjim dijelom automobila udario i oštetio metalni nosač s prometnim znakom, a potom udario u 18-godišnju pješakinju koja je stajala pored navedenog prometnog znaka, tijelom okrenuta u smjeru jugoistoka, čekajući zeleno svjetlo na semaforu za pješake. Njegovo je vozilo nakon toga prednjim dijelom udarilo u metalni stup semafora dok je pješakinja ostala pritisnuta između prednjeg dijela automobila i metalnog stupa semafora pri čemu je pješakinja teško ozlijeđena (prijelom potkoljenice uključujući nožni zglob).

Istražni zatvor zatražen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, no sudac je tu krajnju mjeru opreza odbio odrediti.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA