Zadar

SLUČAJ PEGLANJA SLUŽBENE KARTICE

Sudac odbio zadržati načelnika Škabrnje iza rešetaka

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog USKOK-a za određivanjem istražnog zatvora protiv načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog USKOK-a za određivanjem istražnog zatvora protiv načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara. 

- Okrivljenik je pušten na slobodu, rekao nam je glasnogovornik suda Damir Romac. 

Načelnik Škabrnje tako se vraća na svoj položaj kojeg je, kako ga tereti USKOK, zlouporabio u cilju ostvarivanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od najmanje 140.159,55 kuna. Ovo nije prvi put da ga se povezuje s peglanjem službene kartice. 

RANIJE USKOK je jutros objavio detalje uhićenja načelnika Općine Škabrnja, Nediljka Bubnjara.

- Na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao načelnik Općine Škabrnja, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018., koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom koja je izdana Općini u više navrata putem bankomata podizao gotovinu s računa Općine te je ukupno podigao najmanje 31.542,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe.

Bubnjara se sumnjiči da je istom debitnom karticom u više navrata plaćao razne troškove koji nisu nastali u službene svrhe - usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune.

Na opisani način je sveukupno ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 140.159,55 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja, navodi se u priopćenju USKOK-a koji je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv načelnika Škabrnje. Odluka suca bit će poznata nakon završetka ročišta zakazanog u 14 sati.

Podsjetimo, Bubnjara se optužnicom podignutom u 2018. godine tereti da je i u ranijim mandatima peglao karticu Općine. Neposredno prije uhićenja, načelnik Škabrnje u srijedu je prisustvovao završnoj konferenciji projekta energetske obnove Osnovne škole Vladimira Nazora.

PRIKAŽI KOMENTARE (31)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA