Zadar

POJAVA ĆE SE REGULIRATI KOMUNALNIM REDOM

Sukob zbog rezervacije na plaži ponukao je Općinu Bibinje na kažnjavanje

Rezervacija ručnicima i prostirkama buknule su prošlog vikenda na bibinjskim plažama.

ZADAR- Rezervacija ručnicima i prostirkama buknule su prošlog vikenda na bibinjskim plažama na koje se ulaz ne plaća. Zbog toga što je netko ostavio "šugamane" da mu čuvaju mjesto, nastala je i svađa s domaćinima koji sebi također daju pravo za prostor na plaži koja nije koncesionirana već javni prostor.

Prošlog vikenda na većini organiziranih plaža, ne samo uz obalu već i na nekim zadarskim otocima, vladala je neopisiva gužva. Bibinje imaju više plaža ali mjesto pod suncem, odnosno suncobranom kojeg su postavili općinari, bilo je traženo na nekima od njih. Nakon što su dobili pritužbe svojih mještana zbog sukoba u koji su morali ulaziti zbog rezervacija, u Općini Bibinje odlučili su tu pojavu regulirati, odnosno kažnjavati.

Općina Bibinje radi gotovo novi komunalni red u koji će se uvrstiti pojave kao što su zauzimanje mjesta onima koji su zapravo došli prvi na plažu. Kako i na koji način će to riješiti s obzirom da imaju samo jednog komunalnog redara, znata će se kad prijedlog komunalnog reda dođe na e-savjetovanje.
Nakon općine Brela u kojoj su se prije četiri godine odlučili suočiti kaznama s tom pojavom, Općina Tribunj objavila je nedavno svoje rješenje.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA