Zadar

ODLUKA UPRAVNOG VIJEĆA LUČKE UPRAVE

Surać dobio koncesiju za parking u Gaženici za 215.000 kuna i pet posto prihoda

Predmet koncesije je korištenje triju parkirališnih prostora - ispred zgrade terminala, pored privremene zgrade terminala te prostora preko puta zgrade terminala

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar pod poredsjedanjem Božidara Longina dodijelilo je koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području putničke luke Gaženica - Zadar za obavljanje djelatnosti organizacije parkirališta i naplate parking mjesta Zajednici ponuditelja koju čine Sarag i Max plastika. Tvrtka Ivice Suraća na ponovljenom je natječaju ponudila dvostruko veći iznos nego na prvom - 215 tisuća kuna, dok su Emona u vlasništvu obitelji Nižić i krčka tvrtka Forum dali neznatno manje ponude od 210 i 205 tisuća kuna.

Predmet koncesije je korištenje triju parkirališnih prostora - ispred zgrade terminala, pored privremene zgrade terminala te prostora preko puta zgrade terminala. Koncesija se daje na razdovolje od pet godina te se ne smije u cijelosti niti dijelom prenositi na treću osobu.

Ovlaštenik je obvezan za cjelokupno vrijeme trajanja koncesijskog perioda prostor u koncesiji održavati u skladu s najvišim standardima poslovanja iz navedene djelatnosti, pratiti sve tehničke i tehnološke zahtjeve tržišta, te uz pisanu suglasnost davatelja koncesije vršiti nužne promjene na objektima u funkciji. Nije jasno znači li to da će šljunčana površina napokon postati pravo parkiralište, ili se sadašnje stanje smatra standardom u ovoj djelatnosti.

Stalni dio godišnje koncesijske naknade iznosi 215.000 kuna, a plaća se unaprijed jednom godišnje, dok promjenjivi dio godišnje koncesijske naknade iznosi 5 % od ukupno ostvarenih prihoda od navedene koncesije, ne računajući PDV.

Protiv odluke o odabiru ponuditelja Emona i Forum mogu izjaviti žalbu Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u roku od 10 dana.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA