Zadar

NEĆE UZETI DUŽNOSNIČKU PLAĆU VEĆ SVOJ POSAO

Surać nije više zamjenica, pričekat će da ju Dukić rasporedi

Donedavnoj zamjenici gradonačelnika Zadra, Jagodi Surać od 7. lipnja prestaje dužnosnički mandat.

Donedavnoj zamjenici gradonačelnika Zadra, Jagodi Surać od 7. lipnja prestaje dužnosnički mandat. Tim datumom počeo je mandat novoj gradskoj vlasti Zadra sa samo jednim zamjeničkim mjesto gradonačelnika.

Jagoda Surać je mogla uzeti dužnosničku plaću od još šest mjeseci, ali ona se vraća svom stalnom poslu u gradskoj upravi u kojoj je od samog početka njezinog ustroja - 1995. godine.

Prema Sporazumu o međusobnim pravima i obvezama, kojeg je 2017. godine potpisala s tadašnjim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, ona ima pravo povratka na rad na poslove koje je prije obavljala ili druge odgovarajuće poslove bez provedbe javnog natječaja. Prije nego je postala dužnosnica, Jagoda Surać je bila zamjenica pročelnika Odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Prije nego li je na to mjesto natječajem izabran Tomislav Korona, ona je nakon odlaska Rajka Jurina u mirovinu bila v. d. pročelnica.  Zamjenica pročelnika Korone je Ljubica Vidov.

Na koje će radno mjesto biti raspoređena Jagoda Surać, odredit će gradonačelnik Branko Dukić. On ima zakonski rok od 45 dana da donese odluku.
Do tada je njegova bivša zamjenica neraspoređena, ali ona svejedno dolazi na posao svaki dan. Prema radnim navikama koje ima već 39 godina, koliko Jagoda Surać ima radnog staža.

Ona je, kaže nam, diplomirala s 22 godine i odmah se zaposlila. Prvo radno mjesto pripravnice bilo joj je u škveru u Lamjani u koji je putovala na posao tri godine. U gradskoj upravi promijenila je četiri odjela. Ima pravosudni ispit od 2000. godine te je zastupala Grad Zadar na sudu sve dok to nije mogla kao dužnosnica.

A kao zamjenica gradonačelnika bila je na raspolaganju Gradonačelniku i građanima u praćenju i primjeni zakonskih propisa.

- Ja sam zadovoljna s mandatom, a najbolju ocjenu može dati gradonačelnik, rekla nam je sad već bivša zamjenica Jagoda Surać. Ona će u svakom slučaju iz gradske uprave otići u morovinu.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA