Zadar

TROŠNU ZGRADU SANIRAJU MIČIĆ, POPOVIĆ I BROK

Susjedi alarmirali da se ruši zid star pola stoljeća, investitori uvjeravaju da će ga vratiti

Susjedi zgrade na Poljani Požarišće uz koju je Grad Zadar prošle jedni prodao trošnu zgradu Miti Mičiću, površine 110 metara četvornih jučer su medijima uputili snimku rušenja zida uz skale ulaza u zajedničko dvorište.

Susjedi trošne zgrade na Poljani Požarišće, koju je Grad Zadar prošle godine prodao poznatom zadarskom ugostitelju Miti Mičiću, jučer su medijima uputili snimku rušenja zida uz skale ulaza u zajedničko dvorište.

To je ogradni element dvorišta površine 1100 m2 na kojem je kao vlasnik upisana Republika Hrvatska, a kao posjednik Grad Zadar. On je jedini mogao dati dozvolu za rušenje kamenog zida, za kojeg susjedi kažu da je star više od 50 godina, a na kojem je označeno do koje točke se namjerava rušiti.

Jutros najranije nadležne u gradskoj upravi pitali smo jesu li investitoru izdali dozvolu za privremeno uklanjanje zida. Satima smo čekali na povratnu informaciju.

- Investitoru radova izvanrednog održavanja nekretnine položene na k.č. 10128 k.o. Zadar odobreno je korištenje javne površine Zaključkom Gradonačelnika, za postavu zaštitne ograde, a radi zaštite od povećane razine opasnosti za prolaznike i okolinu pri uklanjanju opasnih dijelova građevine. Predmetnu javnu površinu korisnik je dužan dovesti u prvobitno stanje po završetku izvođenja radova, kao i o svom trošku izvršiti popravke oštećenja javne površine, s kojim okolnostima je korisnik jasno i pravovremeno upoznat, odgovor je iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Na dodatni upit jesu li prilikom obilaska komunalnih redara utvrđene nepravilnosti, odnosno radovi koji navedenom dozvolom nisu obuhvaćeni, do zaključenja teksta nisu nam odgovorili.

Investitor Mita Mičić tvrdi kako također nije upoznat s nalazom komunalnih redara jer danas nije bio na terenu, ali ističe kako ima dozvolu te će ispuniti "boldani" dio iz odgovora gradske uprave. Na našu primjedbu kako će zid biti teško vratiti u prvobitno stanje, Mičić nas uvjerava kako će oni to uspjeti, te naglašava kako je to napravljeno kako bi se pristupilo sanaciji objekta. Iznenađen je negativnim odjekom u javnosti kojeg je izazvao početak radova na uređenju budućeg hotela/hostela.

- Zatečen sam reakcijom građana u ovoj situaciji u kojoj mi pokušavamo napraviti lijep objekt. Bilo što je bolje nego što je bilo, pa i samo to što je na zgradu postavljena zelena zavjesa, čime je uklonjena opasnost, ističe Mičić.

Zbog derutnog stanja građevine teško mu je prognozirati datum otvaranja objekta.

- Tu vam nema planova, što prije to bolje. Mi radimo, a što se tiče projekta, ne može se nešto napraviti prije nego što se vidi u kakvom je stanju zgrada, ističe Mičić.

Prema Pravilniku za taj zahvat ne treba građevinska dozvola jer se zgrada treba tehnički obnoviti prema postojećim gabaritima, za što je investitorima potrebna suglasnost konzervatora. 

A oni su upisani kao tvrtka Albergo, čiji su osnivači uz Mičića još i proslavljeni zadarski košarkaš Marko Popović i Toni Brok, kapetan koji je na otok Ist dovezao slavnog pjevača Bona Jovija. Njihovo društvo s ograničenom odgovornošću za ugostiteljstvo, turizam i usluge osnovano je krajem listopada, čim je postalo jasno da će Mičić sklopiti posao s Gradom Zadrom.

On je bio jedini ponuđač na natječaju na kojem je ta zgrada s četiri stana, opasna za življenje i okolicu, prodana za 1.720.000 kuna.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA