SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 10609File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '10609', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Susjedi srušene kuće žalili se na građevinsku dozvolu investitoru 13 novih stanova - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

UZ TUĐMANOVU ČIŠĆENJE TERENA ZA NOVOGRADNJU

Susjedi srušene kuće žalili se na građevinsku dozvolu investitoru 13 novih stanova

Na samom raskrižju Tuđmanove i Puta Stanova krajem prošlog tjedna počelo je čišćenje terena a danas je srušena zapuštena obiteljska kuća, na mjestu koje će se podići zgrada od 13 stanova za prodaju

Na samom raskrižju Ulice Franje Tuđmana i Puta Stanova krajem prošlog tjedna počelo je čišćenje terena, a danas je srušena zapuštena obiteljska kuća, na mjestu na kojem će se podići zgrada od 13 stanova za prodaju.

Doznali smo to od dipl. inž. arhitekture Dragana Patrka, vlasnika firme Kongrad-INV koja ima podružnicu u Zadru. Oni su od posredinika, Miroslava Fuzula kupili taj zarasli teren s  trošnom kućom koja je nekad bila u vlasništvu obitelji Ivanov. Iako je to bila prva kuća u nizu uz Tuđmanovu ulicu, koja se s te strane neće širiti u skorom projektu rekonstrukcije, ploča naziva ulice stavljena je na susjednu kuću.

- Investitor je od Grada Zadra dobio građevinsku dozvolu za stambeni objekt visine 13 metara na koju su se susjedi žalili Ministarstvu graditeljstva koje im je odbilo žalbu, rekao nam je inženjer Patrk. Na oznaci pripreme gradilišta, za koju je angažiran obrt Mario - gradnja, nije navedena građevinska dozvola. Ona će biti istaknuta kada počne gradnja na toj čestici po izvršnoj građevinskoj dozvoli.

Ministarstvo koje je odbilo žalbu susjeda može završiti u sudskom postupku na Upravnom sudu, ako se susjedi buduće novogradnje odluče na tužbu. Građevinska dozvola može se srušiti tim putem, a može se i izgubiti. U tom slučaju tužitelji su obavezni isplatiti odštetu investitoru.


View on YouTube

Rušenje kuće uz Tuđmanovu ulicu
Foto: 057info
PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA