Zadar

PROTIV NJEGA I KRIMINALISTIČKI POSTUPAK

Suspendiran zadarski policajac koji je dao snimku prebrze vožnje

Policajci su otkrili tko je u redovima zadarske policije dostavio snimku "presretača" koji je u prevelikoj brzini snimio sada već bivšeg zamjenika ravantelja policije Josipa Ćelića koji je smijenjen nakon što je snimka objavljena na RTL-u, izvjestio je Jutarnji list.

Policajci su otkrili tko je u redovima zadarske policije dostavio snimku "presretača" koji je u prebrzoj vožnji snimio sada već bivšeg zamjenika glabnog ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je smijenjen nakon što je snimka objavljena na RTL-u, izvijestio je Jutarnji list.

Taj je policajac udaljen iz službe 8. studenog, a protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, u tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odgovorili su iz MUP-a na upit Jutarnjeg lista.

U Policijskoj upravi zadarskoj zbog te je afere stradao i načelnik prometne policije Luzarijo Kulaš koji je, prema zahtjevu načelnika Antona Dražine, premješten na drugo radno mjesto. U istom paketu zataškavanja prevelike brzine policijskih dužnosnika uhvaćen je i Darko Car, bivši načelnik PU zadarske i sada smijenjeni načelnik PU krapinsko-zagorske.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (33)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA