Zadar

VLADA IMENOVALA I GROZDANU PERIĆ TE M. FURLAN

Suverenist Stipe Bjeliš imenovan u UV zadarske bolnice - prva koalicija s HDZ-om

Odlukom Vlade, HDZ u Zadru uspostavio je prvu koaliciju sa Suverenistima

Odlukom Vlade, HDZ u Zadru uspostavio je prvu koaliciju sa Suverenistima. Kao drugačije protumačiti da je članom Upravnog vijeća zadarske bolnice, u ime Države imenovan Stipe Bjeliš, po najnovijem političkom opredjeljenju član Suverenista.

Nema sumnje kako je on ministru zdravstva Milanu Kujundžiću predložen iz zadarskih političkih krugova, a možda je ministar prepoznao kao kompetentnu osobu za UV  ustanove kojoj je osnivač Županija.

Bjeliš je vijećnik, koji je od kada je izabran u Županijsku skupštinu kao član MOSTA, prije toga je bio HDZ, prešao u NHR, a sada je član najnovije stranke Suverenisti. Bjeliš postaje član Upravnog vijeća kojeg je kadrovirao HDZ, pa je predsjednik Zoran Škrgatić, članovi: Nikica Miletić, Tihomir Dunatov, Marina Vuković Dujmović, te Dražen Zekanović, kojeg je posljednjeg imenovao župan Božidar Longin. Upravno vijeće zadarske bolnice i dalje će imati Upravno vijeće bez predstavnika Radničkog vijeća kao i godinama do sada.

Bjeliš je šesti od 7 predviđenih članova, koji je imenovan u UV Opće bolnice Zadar kao predstavnika Republike Hrvatske.

Po istoj zakonskoj novini, Grozdana Perić imenovana je članicom Upravnog vijeća Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru. Ona je kao gradska pročelnica godinama bila predsjednica UV zadarske bolnice, a od kada je postala zastupnica imenovana je predsjednicom UV KBC-a Dubrava.

Martina Furlan, pomoćnica ravnatelja HZZO-a za pravne poslove, imenovana je na istoj sjednici Vlade za člana Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Ugljan.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (30)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA