SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 9223File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '9223', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Sv. Donat svake se večeri pretvara u čaroliju baštine - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

POTPORA MINISTARSTVA

Sv. Donat svake se večeri pretvara u čaroliju baštine

I ove godine svaku večer iza 21 sat u crkvi sv. Donata održava se multimedijalna izložba pod nazivom „Starohrvatska baština u novome svjetlu" koja obogaćuje kulturnu i turističku ponudu ne samo Arheološkog muzeja Zadar već i grada Zadra tijekom ljetnih mjeseci.

I ove godine svaku večer iza 21 sat u crkvi sv. Donata održava se multimedijalna izložba pod nazivom „Starohrvatska baština u novome svjetlu" koja obogaćuje kulturnu i turističku ponudu ne samo Arheološkog muzeja Zadar već i grada Zadra tijekom ljetnih mjeseci. Izložba je nastala suradnjom Arheološkog muzeja Zadar s poznatim hrvatskim svjetlosnim umjetnicima Gordanom i Zorislavom Šojat, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Autori su ponudili jedan novi sadržaj u kulturno-turističkoj ponudi grada Zadra, a izložbu su posvetili „nepoznatim umjetnicima hrvatskoga srednjega vijeka". Kroz medij svjetla i putem projekcija velikog formata, predstavlja se vrijedna i bogata starohrvatska kulturna baština na atraktivan način. Posjetitelji ovom izložbom imaju priliku vidjeti veliki broj spomenika koji su inače publici nedostupni jer se nalaze u čuvaonici Arheološkog muzeja. Kroz ovu izložbu svi ti vrijedni spomenici ponovno su se našli u prostoru crkve sv. Donata gdje su nekad i bili izloženi i tako posjetitelje vraćaju u prošlost kroz „svjetlosni vremeplov" na jedan moderan i suvremen način.

Izložba se od 2015. godine u kontinuitetu svake godine prikazuje tijekom ljeta, od kolovoza do rujna, od 21 do 1h iza ponoći.

Svjetlosni efekti na zidovima sv. Donata - kolovoz 2019.
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA