Zadar

OD DANAS NOVA KOMPROMISNA MJERA

Svaki sat manje je problem za zadarske ugostitelje

U medijima, u svakom slučaju kad mi pratimo situaciju iz medija, vidimo što se događa, uvijek postoji strah da ćemo morati opet zatvoriti, ali i nada da nećemo, kompromisna situacija, ali kad imaš fiksne troškove i obveze,

Danas su na snagu stupile dodatne epidemiološke mjere za Zadarsku županiju, među kojima je ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, pa će se tako zadarski kafići i restorani prestati posluživati svoje goste ubrzo nakon zalaska sunca.

Što za ugostitelje znači dva sata manje rada, pitali smo predsjednika njihovog Ceha pri Obrtničkoj komori Zadar, Roberta Kovačevića.

- Situaciju pratimo kroz medije i uvijek je prisutan strah od ponovnog zatvaranja, ali i nada da do toga neće doći. Ovo je kompromisna situacija, ali kad imate fiksne troškove i obveze, svaki sat manje predstavlja problem. Tu su i tehnički problem, teško je organizirati smjene. Ipak, možda je dobar "tajming" nakon Uskrsa, bila bi katastrofa da se ova mjera uvela tijekom blagdana. Ovako je podnošljivije i vidi se da se uzima u obzir kombinacija ekonomskih i epidemioloških faktora, rekao nam je Kovačević nadajući se kako će nove mjere uroditi plodom, odnosno smanjenjem broja zaraženih.

Predstavnik zadarskih ugostitelja smatra kako se uz pridržavanje epidemioloških mjera nemoguće zaraziti na terasi ugostiteljskog objekta.

- Može se jedino dobiti upala pluća, ali ne zbog Covida-19, osvrnuo se Kovačević na aktualno zahlađenje.

No, problem nastaje kada ugostitelji i gosti krše propisane mjere. 

- Ugostitelji su pod pristiskom gostiju da zatvore stakla, upale grijalice... Ovo, jednostavno, predugo traje i većina ugostitelja je u lošoj financijskoj situaciji, pa se prilagođavaju i riskiraju za stalnog gosta, no time dovode u opasnost djelatnike i ostale goste. Generalno smatram da s ovim mjerama možemo funkcionirati još 2-3 mjeseca bez da ikoga ugrozimo, poručuje Kovačević.

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA