Zadar

NOVAC I SV. FRANI

Svečano otvoren Centar za socijalnu skrb u Biogradu

Prilikom radnog posjeta svečano je uručen i Ugovor CZSS-u Zadar, u partnerstvu s Domom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar i Domom za odgoj djece i mladeži Zadar

Državna tajnica Marija Pletikosa svečano je danas otvorila CZSS u Biogradu na Moru za koje je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo sredstva u iznosu od 5,2 milijuna kuna. Pletikosa je ovom prilikom uručila i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava CZSS-u Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije u vrijednosti od 14,9 milijuna kuna.

- Ministarstvo je osiguralo izgradnju novog prostora Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru budući da prostori u kojima su do sada pružane usluge nisu udovoljavali minimalnim propisanim uvjetima. U novom prostoru Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru omogućit će se bolji uvjeti rada, kako korisnicima usluga tako i zaposlenicima, istaknula je državna tajnica Pletikosa.

Prilikom radnog posjeta svečano je uručen i Ugovor CZSS-u Zadar, u partnerstvu s Domom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar i Domom za odgoj djece i mladeži Zadar, kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 14,9 milijuna kuna za projekt pod nazivom „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije".

Sredstva su namijenjena rekonstrukciji i opremanju zgrade za potrebe Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma Sv Frane s ciljem stvaranja dostupnog, adekvatnog i opremljenog prostora, radi pružanja izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici, u kojem će se realizirati i različiti programi i aktivnosti. Također će se osigurati sustav „halo-pomoć" za starije i nemoćne osobe.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA