Zadar

POMORSKA NESREĆA U ZADARSKOM KANALU

Talijanu ukrali gumenjak s veza u Foši, kasnije u njega udarilo peljarsko plovilo

Tek nakon anonimne dojave čitatelja doznali smo za sudar plovila u kojem je u petak sudjelovalo i peljarsko plovilo, o čemu nije bilo službenih izvještaja ni od strane pomorske policije niti Ministarstva.

Tek nakon anonimne dojave čitatelja doznali smo za sudar plovila u kojem je u petak sudjelovalo i peljarsko plovilo, o čemu nije bilo službenih izvještaja ni od strane policije niti Ministarstva.

Čitatelj, koji je izrazio sumnju u razloge zašto nema nikakvih vijesti o događaju, javio je da je u petak došlo do sudara između gumenjaka i pilotine od peljarske službe koja je išla na doček kruzera. Na uviđaju je bila pomorska policija i inspektori iz kapetanije.

Na naš upit očitovali su se iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, čiji izvještaj prenosimo:

- U petak, 10. rujna oko 4:10 sati u Zadarskom kanalu zapadno od lučice Foša, došlo je do sudara između peljarske brodice oznake 3461 ZD i gumene brodice pod talijanskom zastavom. U trenutku nesreće na peljarskoj brodici nalazila su dva člana posade, a na gumenoj brodici nije bilo posade te nije isticala navigacijska svjetla. Nitko nije ozlijeđen. Peljarska brodica je pretrpjela manja oštećenja dok je gumena brodica pretrpjela znatno oštećenje trupa bez prodora mora, međutim ista je u plovnom stanju. Nije bilo onečišćenja morskog okoliša. Po iskazu vlasnika gumene brodice ista je bila uredno privezana u lučici Foša te je iz nepoznatog razloga od nepoznate osobe odvezana. U jutarnjim satima istog dana vlasnik je prijavio krađu brodice sa veza, stoji u službenoj informaciji o navedenom događaju.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA