Zadar

KOMENTAR NAKON OTKRIĆA NACIONALA

Tankerkomerc se žalio na presudu kojom državi moraju predati Marinu Zadar

Nacional je ekskluzivno došao do presude Trgovačkog suda u Zadru iz siječnja ove godine kojom se tvrtki Tankerkomerc nalaže da državi vrati Marinu Zadar i preda je Ministarstvu pomorstva, prometa i veza. Tvrtka generala Ivana Čermaka na presudu se oglušila.

Nacional je ekskluzivno došao do presude Trgovačkog suda u Zadru iz siječnja ove godine kojom se tvrtki Tankerkomerc nalaže da u roku od dva tjedna državi vrati Marinu Zadar i preda je Ministarstvu pomorstva, prometa i veza.

U presudi stoji da je Tankerkomerc dužan vratiti državi sve zemljišne čestice, njih sedam, te dio morskog akvatorija koji zauzima marina, odnosno u granicama koje odgovaraju pravomoćnom rješenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture iz prosinca 2013. godine.

Odluku Trgovačkog suda Nacionalu je potvrdilo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture kojem je na čelu ministar Oleg Butković, riječima da je „presuda donesena u korist Republike Hrvatske te je društvo dužno napustiti pomorsko dobro - lučko područje, a postupak predaje luke u posjed u nadležnosti je Državnog odvjetništva RH, jednako kao i pitanje naknade štete zbog stjecanja bez osnove".....

Tvrtka generala Ivana Čermaka Crodux Derivati Dva, koja je prije dvije godine postala većinskim vlasnikom Tankerkomerca, na presudu se oglušila i nije izvršila naloženo, piše Nacional.

No, za naš su portal iz Tankerkomerca su rekli kako je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju su uložili žalbu. Međutim, postavlja se pitanje kako je Ministarstvo moglo objaviti natječaj za nešto što nije u njihovim rukama, iako su upozoreni od strane Tankerkomerca da to ne rade jer će imati zakonski problem, koji se povlači po sudovima. Iz Ministarstva tako traže da im se Marina Zadar preda bez odštete kako bi mogli regulirati natječaj, koji traje nevjerojatnih šest godina.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA