Sport

OGORČENI ORGANIZATORI KOŠARKAŠKE LIGE

Tankerska im je dala do znanja da Zadarska ljetna liga nije poželjna na Mornarici

Organizatori Ljetne košarkaše lige na Mornarici oglasili su se na svojoj Facebook stranici priopćenjem u kojem dovode u pitanju završnicu turnira zbog odnosa s vlasnikom igrališta Tankerskom plovidbom.

Organizatori Ljetne košarkaše lige na Mornarici oglasili su se na svojoj Facebook stranici priopćenjem u kojem dovode u pitanju završnicu turnira zbog odnosa s vlasnikom igrališta Tankerskom plovidbom. Prenosimo ga u cijelosti:

"Svega nekoliko dana prije početka Zadarske ljetne lige, dužni smo obavijestiti javnost o potencijalnoj promjeni lokacije same završnice lige.

Naime, kao što je najavljeno, ovogodišnja liga planira se odigravati na dva terena, grupna faza na ŠC Višnjik te završnica na igralištu "Mornarica".

Za održavanje bilo kakvih manifestacija na "Mornarici" potrebna je suglasnost vlasnika igrališta, odnosno Tankerske plovidbe. Prije više od tri mjeseca, na mail adresu gosp. Luke Kolanovića, predsjednika NO, poslan je mail za suglasnost organiziranja završnice Zadarske ljetne lige od 31.7. do 8.8.(isključivo preko vikenda, petkom i subotom). Na sam odgovor smo čekali gotovo tri mjeseca, što možemo i razumjeti, budući da se dogodila neočekivana situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Dana 19. lipnja, pozvani smo na razgovor u zgradu Tankerske plovidbe kod spomenutog gosp. Kolanovića u vezi organizacije lige. Ponuđen nam je Ugovor o poslovnoj suradnji te nam je rečeno da Tankerska plovidba odobrava održavanje lige na "Mornarici", ali uz uvjete postavljene u samom ugovoru. Nakon tog sastanka u prostorijama Tankerske plovidbe, odlučili smo održati hitan sastanak organizacije lige, gdje smo željeli utvrditi mogućnost organiziranja po postavljenim uvjetima. Vrlo brzo smo zaključili da organiziranje završnice po tim uvjetima nije moguće i to iz nekoliko razloga. U članku 2, stavci 3. i 5. jasno govore da vlasnik (Tankerska plovidba) zabranjuje konzumaciju i prodaju jela i pića kao i postavljanje štandova za prodaju i konzumaciju istih. Također, piše da vlasnik zabranjuje isticanje reklamnih plakata i oznaka. S obzirom na suspendirana sredstva Turističke zajednice grada Zadra uzrokovana korona virusom, te uvelike smanjenim donacijama naših sponzora, utvrđeno je da ne postoji drugi izvor prihoda za samu organizaciju. Popratni sadržaji u vidu glazbe i štanda s jelom i pićem, prisutni su na svakom ozbiljnom sportskom, glazbenom ili bilo kakvom drugom događaju. Zaključili smo da je Ugovor o poslovnoj suradnji isključivo sastavljen kako se Zadarska ljetna liga više ne bi odigravala na "Mornarici".

U to smo se uvjerili na sljedećem sastanku u Tankerskoj plovidbi, gdje nam je otvoreno rečeno kako je ugovor sastavljen, citiramo: "da se na Mornarici više ne održi NIJEDNA manifestacija".

Projekt Zadarske ljetne lige, među brojnim Zadrankama i Zadranima izazvao je uzbuđenje, a nakon prošlogodišnjeg izdanja praćenog sjajnom atmosferom, vrlo pozitivne reakcije. Uvelike je pridonijela činjenica da se cijela liga odigrala na kultnom igralištu koje je „odgojilo" brojne generacije Zadranki i Zadrana. Ipak, poučeni prošlogodišnjim iskustvom, veći dio lige odlučili smo prebaciti na drugi teren jer smatramo da je organiziranje cijele lige na jednom terenu, u ovom slučaju Mornarici, previše i za nas kao organizatore i za Tankersku kao vlasnika igrališta. Tankerska plovidba je tvrtka koja je zasigurno jedan od simbola Grada Zadra te tvrtka koja je „othranila" brojne generacije Zadrana. Tim činom, željeli smo pružiti ruku dobre suradnje i odnosa, te smo se nadali da možemo nastaviti ovaj projekt kroz dobru suradnju i odnose, međutim to nismo dobili.

Tankerska plovidba nam je ovim pristupom jasno dala do znanja da Zadarska ljetna liga, ali i bilo koja druga manifestacija, nije poželjna na Mornarici.

Upravo su manifestacije najvećim dijelom zaslužne za održavanje i dugogodišnje obnavljanje igrališta koje je do prije 6 godina bilo napušteno i derutno. Za kraj nam ništa drugo ne preostaje nego se zapitati, koja je budućnost Mornarice?

Zadarska ljetna liga

 

PRIKAŽI KOMENTARE (30)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA