Biznis

ZADARSKA KOMPANIJA NA TRŽIŠTU

Tankerska Next Generation otkupljuje vlastite dionice i ugovara dobre najmove brodova

Tankerska Next Generation (TNG), brodarsko dioničko društvo iz Zadra, objavilo je dvije dobre poslovne vijesti na Zagrebačkoj burzi.

Tankerska Next Generation (TNG), brodarsko dioničko društvo iz Zadra, objavilo je dvije dobre poslovne vijesti na Zagrebačkoj burzi.

Najmlađa brodarska kompanija u Hrvatskoj, nastala pod okriljem Tankerske plovidbe i uz pomoć povjerenja ulagača, počela je otkupljivati vlastite dionice. Taj proces trajat će do 24. veljače 2021. godine, uz posredstvo investicijskog društvo Interkapital. Oni su za TNG kupovali dionice po cijeni od 40 do 44 kuna po jednoj dionici. Nakon tri dana trgovanja, Tankerska Next generation posjeduje 15 tisuća vlastitih dionica što je 0,1718 posto temeljnog kapitala koji iznosi 436.6 milijuna kuna.

Još bolja je vijest da je menadžement zadarske kompanije osigurao dvogodišnje zaposlenje za jedan od svojih konvencionalnih ice class produkt tankera s početkom u ožujku 2020. godine. Tanker će biti pod ugovorom s istaknutim unajmiteljem uz ugovorenu vozarinu od oko 15.250 USD po danu, uz uobičajene tržišne uvjete. Unajmitelj ima opciju produžiti ugovor, bez prekida u poslovanju, i na treću godinu u iznosu od približno 15.750 USD po danu. Slijedeći svoju provjerenu strategiju, TNG je osigurao dodatan ugovor na vrijeme za jedan produkt tanker ECO klase na razini od oko 16.850 USD dnevno, u periodu od tri mjeseca s mogučnošću trajanja do šest mjeseci, s trenutačnim učinkom. Iz današnje perspektive, smatramo da je flota dobro pokrivena osiguranim prihodima, u mnogočemu više nego u posljednjih nekoliko godina, navode iz TNG-a u očitovanju dioničarima.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA