Zadar

SKORO RJEŠENJE PROBLEMA DOSTAVE POŠTE NA PAŠMANU

Teško je dostavljati poštu na "bb" pa će Hrvatske pošte zaposliti lokalca

Iz Hrvatskih pošta, kojima smo danas uputili upit da se očituju o problemu (ne)dijeljenja pošte na otoku Pašmanu, dobili smo povratnu informaciju koju prenosimo u cijelosti:

Iz Hrvatskih pošta, kojima smo danas uputili upit da se očituju o problemu (ne)dijeljenja pošte na otoku Pašmanu, dobili smo povratnu informaciju koju prenosimo u cijelosti:

"Mještani ipak nisu zakinuti za dostavu pošiljaka. Istina jest da smo doista kratak period imali problem jer je dosadašnji poštar koji je dostavljao na tom području otišao iz sustava - međutim nadležni na terenu su reagirali odmah i poslali prvo dva a onda danas i četiri poštara u zamjenu. Međutim, a to lokalno vjerojatno i sami znate, mnoge kuće nemaju uopće svoj poštanski broj. Obzirom na tu činjenicu doista je teško dostavljati poštu na "bb". Ipak, kako smo naveli, odgovorne osobe su već na terenu i rješavaju situaciju. Mještane molimo za razumijevanje i susretljivost. Ono što već sad možemo najaviti jest da će krajem mjeseca za to područje biti zaposlen i jedan "lokalac" koji će se moći snaći na terenu koji nema poštanske brojeve što je ipak jedan od osnovnih uvjeta za normalnu dostavu. Konkretno, sve poteškoće u dostavi bit će otklonjene završno s petkom, najavili su iz službe za odnose s javnošću Hrvatskih pošta.

Poštar koji je otišao iz Hrvatskih pošta pokrivao je područje od Kukljice, gdje stiže pošta koju je on zaduživao te raznosio po mjestima na otoku Pašmanu do Mrljana, doznajamo od mještana Neviđana koji su slikom i riječju reagirali na problem dostave pošte. Istim povodom dobili smo i povijesni podsjetnik kako je pošta u Neviđane prije stotinu godinu stizala uzdužobalnom linijom prije sto godina i skupljala se u mjesnom portu od strane unuka Šaverija Benića u čijoj je radionici u škveru, bio organiziran poštanski ured. On je prije 50-ak godina preseljen na Koledišće, središnje mjesto u Neviđanima. Poštanski ured, srećom, nije zatvoren kao što su to Hrvatske pošte uradile po mnogim mjestima, ali je na "minimalcu". Otvoren je od 8 do 10 sati - radi uštede u korporacijskom sustavu.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA