Zadar

SREĆOM DA KORONA NIJE NAPALA PRAVOSUDNI SUSTAV

Nakon 18 mjeseci razgovor s kandidatima za predsjednika

Nakon što su nam na naš upit, iz Državnog sudbenog vijeća (DSV), odgovorili kako je kompletiran spis za imenovanje predsjednika Županijskog suda Zadru te će uskoro biti uvršteni na dnevni red, došao je i taj dan.

Nakon što su na novinarski upit iz Državnog sudbenog vijeća (DSV) nedavno dobili odgovor kako je kompletiran spis za imenovanje predsjednika Županijskog suda Zadru te će uskoro biti uvršteni na dnevni red, došao je i taj dan.

U četvrtak će se obaviti 10-minutni razgovor s trojicom kandidata za predsjednika Županijskog suda. Prvi je pozvan dosadašnji predsjednik, sudac Boris Babić, zatim suci istog suda: Željko Đerđ i Hrvoje Visković.

Nakon što su njihove kolege u Povjerenstvu izvršili ocjenjivanje trojice kandidata, razgovori će biti presudni u odluci o tome tko će biti predsjednik Županijskog suda u Zadru. I to nakon nakon 18 mjeseci.

Do tada Županijski sud vodi Marijan Bitanga kojeg je DSV imenovalo nakon što je u veljači poništen natječaj s istim kandidatima. Zadarski sudac Bitanga je dobio najviše bodova za suca Visokog kaznenog suda kojem korona kriza sigurno nije opravdanje zbog čega nije počeo s radom početkom 2020. godine, kako je to bilo najavljivano.

Ove dvije zadarske vijesti govore o tromosti i sporosti pravosudnog sustava kojeg je naš čuveni neurokirurg nedavno okarakterizirao u emisiji HTV-a Puls:

"Sva sreća da ova tragedija koja se zove epidemija Covid-19 da je zapravo opteretila najviše zdravstveni sustav. Jer u Republici Hrvatskoj zdravstveni sustav je ponajbolji od svih resora, to mogu odgovorno tvrditi. Jer da je napala. recimo hrvatsko pravosuđe - teško da bi itko preživio, poznavajući njihovu učinkovitost kad se uspoređuje s učinkovitošću zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, izjavio je prof. dr. Darko Chudy, neurokirurg, predsjednik Nacionalnog vijeća za zdravstvo RH.

Dobri poznavatelji pravosudnog sustava k tome su ironično dodali - svi bi završili u izolaciji jer su međusobno rodbinski povezani.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA