SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 10323File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '10323', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Tko je do kraja slušao maratonske Rock repeticije, od Profesora Prte dobit će coronu - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

FOTO: OPROŠTAJNO IZDANJE 300. EMISIJE RADIJA 057

Tko je do kraja slušao maratonske Rock repeticije, od Profesora Prte dobit će coronu

Rock profesor Prte sinoć se s prijateljima i obožavateljima oprostio od autorske emisije Rock repeticije koju je na Radio 057 donio na poziv glazbenog voditelja Dabija.

Rock profesor Prte sinoć se s prijateljima i obožavateljima oprostio od autorske emisije "Rock repeticije" koju je na Radio 057 donio na poziv glazbenog voditelja Dabija.

Za 300. izdanje, Rock profesor, što je jedan od nadimaka Nebojše Prtenjače, napravio je popis od 146 pjesama.

Koliko ti je trebao za ovaj popis, na naš upit pokazao je rad rukom koja samo piše. Čime si se rukovodio? Rukom, Prte će u svom stilu, ali nam je rekao da je napravio izbor za svačiji ukus, a ne samo za vlastiti gušt. Osebujni autor emisije o rocku, kojeg Prte doista ima u malom prstu, nesebično je proteklih godina, subotom od 18 sati dijelio svoje spoznaje i otkrivao brojne rock izvedbe i glazbenike.

Ponekad uz specijalne goste i obožavatelje, a uvijek uz radijske DJ-eve. Odlaskom Dabija prije dvije i nešto godine, nakratko mu je Davor, a onda Tome suvereno preuzeo pult. Dabi je s Profesorom odradio pretprošlu emisiju i bio je to nagovještaj oproštaja.

Oproštaj s Dabijem koji je na Radio 057 doveo Rock profesora Prtu

A kako je bilo slušati i raditi Rock repeticije, sinoć su u eteru pričali Prtini gosti i prijatelji. Uz Davora i Dabija, bivše Postolare, svoje uspomene evocirali su Andrija i Mišel iz Blues bara, Vinko Baković, Ozi... dok je Tome provocirao s druge strane.

Bilo je šale, bilo je smijeha, ali i poruka s malom dozamo patetike: uljepšao si nam život, sve što je lijepo i dobro, brzo završi, kako ću ja sad susjedima puštati pravu muziku subotom od šest (18) sati, do one s Facebooka Radija 057 "neka te odnesu Cigani čergari"...

Za oproštajnu emisiju Rock profesor došao je obučen u majicu na Gazdu - svog obožavanog Bruce Springsteena. Dvije majice s nazivima iz Springsteenovih pjesama donijela mu je u četvrtak jedna Zadranka. Zahvalio je Prte i u eteru teti Danici iz Amerike, još jednoj obožavateljici radijskog tandema Davora i Prte.

Ali nitko kao Zrinko. Bio je ljut, ogorčen, tužan, a onda se pomirio s činjenicom da više nema Rock repeticija. On ih je posljednji otpratio. Kada je jutros prije zore, nakon 9 sati i 45 minuta izrečno ono zbogom (nikad ne reci nikad), javio se u eter Zrinko i rekao sad mogu u miru zaspati.

Dio sinoćnje atmosfere i sudionika oproštajnih Rock repeticija u fotogaleriji Saše Čuke:

Rock repeticije u 300. izdanju - posljednje ali ne i zadnje
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA