SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 8988File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '8988', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Tko je dobio glumački Oscar udruge Igrajmo se? - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

ŠESTI NOBI U KAZALIŠTU

Tko je dobio glumački Oscar udruge Igrajmo se?

Kazališna udruga IGRAJMO SE u Kazalištu lutaka održala je 6. NOBI, javnosti poznatiji kao zadarski Oscar.

Kazališna udruga IGRAJMO SE u Kazalištu lutaka održala je  6. NOBI, javnosti poznatiji kao zadarski Oscar.
Povjerenstvo 6. NOBI-ja u sastavu VJERA VIDOV (glumica KLZ), ANITA GORETA (kostimografkinja) i MATIJA ŠANGO-ŠIMURINA (dramska pedagoginja) i ove je godine imalo zahtjevnu ulogu, odabrati najbolje glumce.

DOBITNICI 6. NOBI-ja nagrade za najbolja glumačka ostvarenja (najbolju glumicu i najboljeg glumca) pri IGRAJMO SE ZADAR u 2019. godini su:
1. Grupa: BARBARA ĆURKOVIĆ I KARLO TOKIĆ
2. Grupa: ZOLA UŠALJ I DIEGO MARŠAN
3. Grupa: ZARA PEDIŠIĆ I FRANE SURAĆ
4. Grupa: LUCIJA MITROVIĆ I NIKA RADETIĆ

Ove godine dodijelio se i počasni NOBI i to glumcu suradniku ROBERTU BRKLJAČI koji je glumio u predstavi LAŽEŠ MELITA, a i sam je nekad bio jedan od polaznika Igrajmo se.
U prigodnom programu koji je vodila Ana Marušić, dodjelu zlatnog kipića, diploma svim polaznicima i zahvalu suradnicima prikazana su i dva kratka filma:
Dokumentarna reportaža Čarobnjak iz Oza (making of), autora Ante Parunova, dugogodišnjeg polaznika Igrajmo se Zadra i dobitnika NOBI-ja za 2016. i 2017.godinu.
Bridge Stories, kratki film koji je nastao kao posljedica video komunikacije djece iz Igrajmo se i turske škole Yesilkoy 2001 Koleji iz Istanbula, pod mentorstvom Lucije Dovranić i Lidera Hepgenca. Kao glavna tema izrodilo se vršnjačko nasilje, kao i nasilje preko interneta.
Tri godine s Udrugom uspješno surađuje i plesna pedagoginja i koreografkinja Tajana Cvjetković, voditeljica plesne udruge Okret koja se predstavila koreografijom Put u nepoznato.
Nakon 6. NOBI - ja i tri uspješne predstave: ČAROBNJAK IZ OZA (Lucija Dovranić) , LAŽEŠ MELITA (Matija Šango Šimurina) ovu školsku godinu zaokružit će nastupom na Kvartart festivalu 15.06. izvedbom predstave MI DJECA S KOLODVORA ZOO (Lucija Dovranić).

Dodjela nagrada NOBI za najbolja glumačka ostvarenja
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA