Sport

RASPODIJELA U 2021. GODINI

Tko je odobravao, a kome se žaliti na novac za sport

Na stranici Grada Zadra objavljen je konačni plan raspodijele proračunskog novca za sport u 2021. godini.

Na stranici Grada Zadra objavljen je konačni plan raspodijele proračunskog novca za sport u 2021. godini.

Na osnovu tog dokumenta potpisivat će se ugovori sa sportskiim udrugama kojima će odobreni iznosi biti raspoređen. Preko Zajednica za sport koju vodi pomoćnica pročelnice Snježane Jurinić rasporedit će se 9.5 milijuna kuna. Samo za KK Zadar odobreno je pet milijuna kuna, a do kraja godine dohvatit će  gotovo ukupan iznos za sav zadarski sport - 77 udruga iz javnih potreba.

Jurinićeva, međutim, nije bila članica Povjerenstva, nego li tajnik Zajednice Josip Miočić. Uz pročelnicu Dinu Bušić te voditelj odsjeka za sport Luku Peranića iz samog Odjela, ostali članovi Povjerenstva koji su odlučivali o tome koliko će tko dobiti novca, jesu Tonči Jerak, Vitomir Burčul, Ante Zanki i Josip Vuković.

Nazadovoljni raspodijelom, mogli su se žaliti Povjerenstvu u sastavu Željko Birkić, Mladen Uskok i dr. Marko Prenđa. Upravo odabir doktora Prenđe koji je u pozamašnim godinama i koji je godinama radio liječničke preglede sportaša, govori o tome koliko je to povjerenstvo "pro forma".

Ali njima se nitko ne može žaliti što će se na status "europskog grada sporta" kojeg je netko - ACES-a (Udruženje europskih prijestolnica i gradova sporta) uspostavio da bi zarađivao, potrošiti 250 tisuća kuna. Taj iznos raspoređuje se iz samog Odjela za kulturu i sport. Umjesto da se taj novac uloži u sport koji je u Zadru na niskim granama što se tiče rezultata.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA