Sport

TRADICIONALNI IZBOR ZADARSKOG LISTA

Tko su najbolji sportašice i sportaši Zadra u 2020. godini?

Proglašenje najboljih bit će u petak 15. siječnja

Zadarski list i ove godine provodi tradicionalnu akciju najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji. Na adrese zadarskih medija i dopisništva stigli su prijedlozi najboljih sportaša podijeljenih u šest kategorija: najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa, najbolji sportaši s invaliditetom (Trofej Zadarski) te nada godine. Osim novinara u izbori mogu sudjelovati čitatelji preko kupona koji se objavljuju u tiskanom izdanju.

U izboru konkuriraju svi sportaši iz Zadarske županije koji su najmanje šest mjeseci ili pola sezone) u 2020. godini nastupali za neki županijski klub, ili oni koji ne nastupaju za lokalne klubove, a članovi su reprezentacije. Zbog tog kriterija na listi su se ponovno našli višestruki dobitnik nagrade za najboljeg sportaša Luka Modrić, njegov kolega iz reprezentacije Dominik Livaković i stolnotenisač Andrej Gaćina. Od onih koji us svoje rezultate postizali kao članovi lokalnih klubova konkurencija su im košarkaš Dominik Mavra, atletičari Lovre Čulina i Ivan Mišković, ribiči Antonio Franić i Nino Jukić, šahist Saša Martinović te skakač u vodu Matej Nevešćanin.

Među najboljim sportašicama su atletičarke Paola Borović i Veronika Šokota, skakačice u vodu Bruna Huljev i Lora Magaš, biciklistica Maja Perinović, ribička Tea Radil i nogometašica Sara Ivandić. U momčadskoj konkurenciji favoriti su KK Zadar kao osvajač Kupa i jedriličari Šime i Mihovil Fantela, osvajači europske  bronce. Oni su jedini autohtoni  zadarski sportaši koji kontinuirano imaju međunarodne rezultate.

Zanimljivo će biti u kategoriji Nada godine, gdje je među kandidatima Duje Brala, član  seniorske momčadi KK Zadar.

Proglašenje najboljih bit će u petak 15. siječnja.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA