Kultura

PROŠIRENO I KULTURNO VIJEĆE GRADA ZADRA

Tko su novi članovi upravnih vijeća u kulturi, a na koji broj se može dobiti ravnatelj Grubić?

Umirovljena viša muzejska kustosica Ljubica Srhoj Čerina i nastavnik glazbenog odgoja Tomislav Pehar novi su dodatni članovi Kulturnog vijeća Grada Zadra.

Umirovljena viša muzejska kustosica Ljubica Srhoj Čerina i nastavnik glazbenog odgoja Tomislav Pehar novi su dodatni članovi Kulturnog vijeća Grada Zadra. Oni su potvrđenin nakon natječaja kojim su se tražili članovi koji će pokriti resore glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti te vizualne umjetnosti. Kulturno vijeće konstituirano je 2017. godine, kada je za novu predsjednicu izabrana dr.sc. Sanja Knežević, tako da će novi članovi u njima odraditi napola mandat za koji dobivaju i novčanu naknadu.

Gradsko vijeće imenovalo je na prošloj sjednici povjesničara, sveučilišnog profesora prof. dr. Antu Bralića za člana Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice, ustanove kojoj je osnivač Grad Zadar. Tko su ostali članovi Upravnog vijeća, te informacije u ustanovi koja je stanište za sve vrste informacija, osobito digitalnih - nema. Kao što nema ni broja ravnatelja Mira Grubića, kojeg ne znaju ni novinari, a koji nije niti uvršten u lokal centrale Znanstvene knjižnice.

Za razliku od Grubića, uvijek dostupan je susjed iz Državnog arhiva, ravnatatelj Ante Gverić. On nam je uz sve objavljene informacije na stranici te državne ustanove, objasnio kako su Upravna vijeća novost za sve arhive koji imaju više od 20 zaposlenih. Njihovo Upravno vijeće formirano je u svibnju ove godine, a članovi saziva koje je održalo tri sjednice ne dobivaju naknadu. Predsjednik je niti prof. dr. sc. Josip Faričić, dok su članovi dr. sc. Silvija Babić, Hrvatski državni arhiv, prof. dr. sc. Serđo Dokoza, Sveučilište u Zadru, Dina Bušić, dipl. muzikolog, Grad Zadar te Oliver Modrić, prof., je predstavnik djelatnika Državnog arhiva u Zadru.

Koncertni ured u Zadru povećao je broj zaposlenih zbog čega moraju imati Upravno vijeće. Za sada su zbog toga promijenili Statut, a na jesen će, prema najavi ravnateljice Melite Ivković, osnovati Upravno vijeće.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA