Sport

U ETERU RADIJA 057

Trener Menčik i Luka Kevrić o uspjesima i treninzima

Gosti emisije "Na mladima svijet ostaje" prošlog tjedna bili su Vladimir Menčik, trener Hrvačkog kluba Zadar i profesor kineziologije te uspješan mladi Hrvač Luka Kevrić.

Gosti emisije "Na mladima svijet ostaje" Radija 057 prošlog tjedna bili su Vladimir Menčik, trener Hrvačkog kluba Zadar te uspješan mladi hrvač Luka Kevrić. Hrvački klub Zadar osnovan je 2009. godine kada je održan prvi trening, što znači da ove godine obilježava deset godina rada. Trenutno broji oko 70-ak djevojčica i dječaka, pretežno od 5 do 15 godina starosti. U prethodnom je desetljeću iznjedrio mnogo uspješnih hrvača i hrvačica, a samo ove godine osvojili su 90 medalja.

Mladi Luka Kevrić ove je godine bio najuspješniji na Prvenstvima Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za djevojčice i dječake. Osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 75 kg, a s tim rezultatom Luka postao i dvostruki prvak Hrvatske i ponos Hrvačkog kluba Zadar. Već je "rasturio" u travnju ove godine kada se u Zagrebu izborio za zlato između 167 hrvača iz 26 hrvačkih klubova. Zlatna medalja nije izostala niti na Herkul Open turniru u svibnju ove godine.

- Ovi uspjesi mi znače puno jer pokazuju da moj trud nešto vrijedi. Hrvanje sam počeo trenirati prije pet godina, a na treninge idem po četiri puta tjedno. Uzori su mi braća Žugaj i Božo Starčević, rekao nam je ovaj 13-godišnjak iz Visočana.

- Jesenski dio sezone rezerviran je za natjecanja u slobodnom načinu hrvanja, dok je u prvom dijelu svake godine naglasak na grčko-rimskom načinu gdje je Luka isto tako osvojio prvo mjesto. U ovom dijelu sezone uspjeli smo osvojiti osam medalja i zadovoljni smo tim rezultatima. Očekuje nas još i Međunarodni turnir "Mirko Kosmat" krajem studenog, kao i kvalifikacije i Božićni turnir u prosincu. Na Državnom prvenstvu za seniore, koje će se održati 12. listopada, trebali bi nas predstavljati Frančeska Pleština i Dominik Subotić, najavio je trener Menčik.

Hrvački klub Zadar vrši upise nove djece tijekom cijele godine. Ove godine, kako smo doznali, upisan je rekordan broj budućih hrvača, a djevojčice su čak nadjačale dječake! Zainteresirani mogu bez obaveza odraditi probne treninge i u konačnici postati dio tima ovog Kluba. Sve informacije potražite na Facebook stranici.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA