Zadar

PROVODE SE MJERE NACIONALNOG STOŽERA

Trgovine ograničile broj kupaca, Zadrani s maskama

Interspar je postavio obavijest ograničenom broju osoba u trgovini, a on je na supermarketu kod kolodvora bio 100 kupaca odjednom

Zadrani su danas po posebnom režimu dolazili u trgovine. Dok je u prošlim danima pokazano dosta nediscipline u boravku na otvorenom ili dolasku u ljekarne i trgovine, ograničenja pred nekim od trgovina u kombinaciji s oprezom građana danas su dovela do odgovornijeg ponašanja.

Pred trgovačkim centrom Kaufland tako su kupci u redu čekali ulaz u trgovinu, koji je kontrolirao zaštitar, pazeći da se ne prijeđe dopušteni broj. Na ulazu je postavljen i uređaj za dezinfekciju ruku prije i nakon upotrebe trgovačkih kolica. Lidl je kupce upozorio kako moraju poštovati udaljenost od najmanje dva metra, dok se na ulazima u trgovine Plodina provodila stroga kontrola s brojevima i dezinfekcijom ruku na ulazu.

Interspar je postavio obavijest ograničenom broju osoba u trgovini, a on je na supermarketu kod kolodvora bio 100 kupaca odjednom. Na ulazu nismo primijetili nekoga tko bi kontrolirao stvarno stanje.

Zato je nedaleki kolodvor potpuno opustio nakon zatvaranja. Međugradske i lokalne linije su ukinute, kafići su još ranije zatvoreni, a postoje oprečne informacije kako će se gradski promet odvijati. Liburnija je postavila obavijest kako je sav promet ukinut, dok je u nekim prijedlozima Stožera bilo navedeno kako će se u autobuse moći ulaziti uz posebne dozvole.

Nedjelja u znaku koronavirusa
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA