Kultura

PREDAVANJE U KNEŽEVOJ

Tri kroz tri Jakše Kalajžića - nove arhitektonske prakse

Društvo srhitekata Zadra poziva na predavanje Jakše Kalajžića - J.K.A. Arhitekti koje će se održati u Koncertnoj dvorani braće Bersa (Kneževa palača) u četvrtak, 14. listopada u 19 sati.

Društvo arhitekata Zadra poziva na predavanje Jakše Kalajžića - J.K.A. Arhitekti koje će se održati u Koncertnoj dvorani braće Bersa (Kneževa palača) u četvrtak, 14. listopada u 19 sati.

Moderator susreta je Krešimir Damjanović.

Arhitektonsko predavanje TRI KROZ TRI uvid je u osobni ogled o tri, za ovu priliku, odabrana fenomenološka područja koja su, među mnogim drugim, snažno prisutna u graditeljskoj praksi studija J.K.A. Arhitekti.

Fenomeni kontinuiteta, značenja i tekstualnosti biti će prezentirani u povijesno-teorijskom i kulturološkom okruženju, kao i fokusiranjem na rezonanciju spomenutih fenomena kroz tri izdvojene arhitektonske realizacije.

Kalajžić je arhitekt, docent na katedri za arhitektonsko projektiranje Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, osnivač arhitektonskog studija J.K.A Arhitekti iz Splita, usmjerenog na istraživanje suvremenog mediteranskog, metropolitanskog krajolika primjenom usporednih arhitektonskih praksi: edukacije i građenja.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA