Biznis

NAGRADA ZA NAJBOLJE IZVOZNIKE

Tri tvrtke iz Zadarske županije dobile "Zlatni ključ" u ruke

Tri tvrtke iz Zadarske županije dobile su nagradu "Zlatni ključ" najboljim izvoznicima u 2019. godini koja je dodijeljena u sklopu 15. konvencije hrvatskih izvoznika na temu "Utjecaj korona krize na hrvatsko gospodarstvo i izvoz".

Tri tvrtke iz Zadarske županije dobile su nagradu "Zlatni ključ" za najbolje izvoznike u 2019. godini, koja je dodijeljena u sklopu 15. konvencije hrvatskih izvoznika na temu "Utjecaj korona krize na hrvatsko gospodarstvo i izvoz".

Biogradska Jadran Tuna osvojila je nagradu u kategoriji najbolji mali i mikro izvoznik u 2019. godini. Tvrtka osnovana 1997. godine u vlasništvu je ribarskih obitelji koje predstavljaju tradiciju i povijest hrvatskog ribarstva. Njihovo uzgajalište nalazi se 7 nautičkih milja od logističkog centra u industrijskoj zoni i ima kapacitet proizvodnje 1250 tona.

Zlatni ključ otišao je i u ruke LTH Metalnog lijeva kao najboljeg izvoznika u Sloveniju. Ovo je jedna u nizu nagrada za tvrtku koja u Benkovcu proizvodi autodijelove za strano tržište.

Najbolji izvoznik u Italiju je zadarski Cromaris, šesta tvrtka u svijetu u proizvodnji kvalitetne bijele ribe koja i ove godine obara rekorde. Tako su u kriznoj godini ostvarili snažan rast tržišnog udjela u Italiji od čak 40 posto.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA