Zadar

DONESENA ODLUKA U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB

Troje članova Upravnog vijeća smijenili Vesnu Burčul s ravnateljskog mjesta

S 3 glasa ZA i jednim protiv, politički sastavljeno Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb razriješilo je dužnosti Vesnu Burčul, ravnateljicu Centra za socijalnu skrb

S tri glasa za i dva protiv, Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb razriješilo je danas dužnosti Vesnu Burčul, ravnateljicu Centra za socijalnu skrb. Ona je tako ispala jedini krivac za obiteljsko nasilje u Pagu kako ju je u samom početku proglasila ministrica Nada Murganić.

Autor fotografije: N1

- Odlučili smo da postoje razlozi za razrješenje, a ravnateljica se odrekla prava na pisano izjašnjenje. Ona nije dobila otkaz te, sukladno zakonu, ostaje na (op.a. nižerangiranom) radnom mjestu unutar Centra za socijalnu skrb, rekla je Vuković Dujmović.

Ministrici će se proslijediti odluka Upravnog vijeća o razrješenju nakon čega će Upravno vijeće na ravnateljsko mjesto imenovati vršitelja dužnosti. Apsurd je da je upravo Vesna Burčul bila jedini kandidat na natječaju za čelnu osobu Centra za socijalnu skrb za novi mandat. Na novinarski upit Vuković Dujmović je istaknula kako će više informacija o daljnjem procesu popunjavanja ravnateljskog mjesta biti poznato nakon dobivanja suglasnosti iz Ministarstva.


View on YouTube

Djeca puštena iz bolnice

Nakon 12 dana liječenja jutros je iz zadarske bolnice na kućnu njegu otpušteno troje od četvero djece kojih je 54-godišnjak 28. veljače bacio s kata obiteljske kuće u Pagu.

- Izvještavamo kako su djeca, koja su nakon tragičnog događaja zbrinuta u Općoj bolnici Zadar, tijekom jutarnjih sati bila u dobrom zdravstvenom stanju. U dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, otpuštena su na kućnu njegu, javio je zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc.

Dvije djevojčice u dobi od 5 i 8 godina te trogodišnji dječak zajedno su s majkom smješteni u domu, dok se njihova sedmogodišnja sestra oporavlja u KBC-u Rebro.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA