Zadar

NEO0DGOVORNO PONAŠANJE NA MORU

Trojica turista glisirala blizu obale, naplaćeno im po 1.000 kuna

Na moru su obično odgovorniji turisti koji unajmljuju jet-ski, koje i iznajmljivači upozoravaju na pomorske propise, nego vlasnici takvih plovila

Službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar jučer su u nadzoru sigurnosti na moru, kod Kukljice na Ugljanu, u glisiranju preblizu obali zatekli državljane Italije, Austrije i Hrvatske. Dvojica stranaca glisirala su pedesetak metara od obale, Hrvat 100, a svi su bili unutar propisane zabranjene zone - 300 metara od obale.

- Preventivnim i kontrolnim akcijama zadarske policije, ali prije svega Lučke kapetanije, uspjeli smo kod većine vozača skutera i jet-skija usaditi svijest o opasnostima glisiranja blizu obale. Takvih događaja nije puno i srećom ove godine nije bilo naleta na kupače ili sudara. Pozivamo i građane koji uoče takvo ponašanje da nam se obrate kako bismo na vrijeme reagirala, kaže glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Na moru su obično odgovorniji turisti koji unajmljuju jet-ski, koje i iznajmljivači upozoravaju na pomorske propise, nego vlasnici takvih plovila, koji misle da ih nitko neće kontrolirati na moru. Iako su oni obično dubljeg džepa, i njih zaboli kada im policija uruči kaznu od 1.000 kuna.

Svi jučerašnji prekršitelji kaznu su platili na licu mjesta. Kazna se može platiti gotovinom, ali i karticom, budući da policija i Lučka kapetanija sa sobom uvijek imaju POS uređaj kako bi takve prekršaje lakše naplatili.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA