Zadar

NAMET ZA 4 TISUĆE ZADARSKIH IZNAJMLJIVAČA

Turistički paušal za krevet u u Zadru bit će 500 kuna - manje za iznajmljivače na otocima

Gradsko vijeće Zadra do kraja siječnja donijet će odluku o povećanju turističkog paušala. On je do sada iznosio 300 kuna, a po novome bit će predloženo 500 kuna po ležaju (ne naplaćuje se za pomoćne ležajeve).

ZADAR- Gradsko vijeće Zadra do kraja siječnja donijet će odluku o povećanju turističkog paušala. On je do sada iznosio 300 kuna, a po novome bit će predloženo 500 kuna po ležaju (ne naplaćuje se za pomoćne ležajeve).

Tu odluku očekuje 4 tisuća iznajmljivača na prostoru Grada Zadra koji raspolažu s 18 tisuća kreveta. Nadležni Odjel za gospodarstvo će objaviti e-savjetovanje najkasnije početkom idućeg tjedna pa će i građani koji se bave turističkim iznajmljivanjem imati pravo očitovanja. Nadležni u gradskoj upravi predložit će da iznos paušala ne bude isti, odnosno manje će plaćati iznajmljivači na otocima koji spadaju u Grad Zadar te u naseljima Kožino i Petrčane. Predložit ćemo različite iznosi turističkog paušal, ovisno o kategorizaciji turističkih naselja na osnovu kojih se plaća i boravišna pristojba, otkrio nam je pročelnik za gospodarstvo Ivan Katić. U slučaju izostanka odluke Gradskog vijeća, automatizmom bi taj paušal bio povećan na 750 kuna. Grad Zadar će tu odluku donijeti na vrijeme, ističe pročelnik Katić koji kaže kako je čekao Pravilnik kojeg je Ministarstvo financija izdalo tek 2. siječnja.

Turistički paušal, koji se naplaćuje preko porezne uprave, prihod je jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Zadra. Kada se ovaj zakon prošle jeseni donosio u sklopu porezne reforme ministra Zdravka Marića, "kreveti su šaptom pali", jer nije bilo rasprave ni odstupanja od predloženog povećanja nameta u sektoru koji je u Hrvatskoj postao unosan.

PRIKAŽI KOMENTARE (57)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA