Zadar

KAKO SU INCIDENT DOŽIVJELI UČENICI ŠPUD-a?

Turistkinje bacale jaja među publiku koja je pratila Svilu

I dok u Splitu i Dubrovniku stanari jajima žele prekinuti probe i izvedbe umjetnička djela na ljetnim festivalima, u Zadru su jaja u dvorište turističkog centra bacala turistkinje.

I dok u Splitu i Dubrovniku stanari jajima žele prekinuti probe i izvedbe umjetnička djela na ljetnim festivalima, u Zadru su jaja u dvorište turističkog centra bacale turistkinje.

Dio publike koja je pratila glazbeno-scensko uprizorenje Svile u sklopu programa Zadar organ festivala napustilo je dvorište palače Cedulin. Na kraju predstave, oni koji se nisu dali upućivali su povike prema prozoru na katu zgrade s kojeg su napokon otišle žene od kojih je jedna iscenirala predstavu uz predstavu. U pozadini dvorišta bio je svjedok i pravi režiser Svile - Filip Šovagović.

Iste večeri o incidentu se na originalan način oglasili učenici Škole primijenjenu umjetnosti i dizajna Zadar, koji su kao budući vizualni umjetnici napravili i kolaž događaja.

- Želimo s vama podijeliti jednu jezovitu priču. U atriju palače Cedulin večeras se igrala predstava "Svila" u režiji Filipa Šovagovića, a u organizaciji Zadar Organ Festivala. Petero „špudovaca" sa svojom nastavnicom u publici pratili su zbivanja na sceni, kad se iza njihovih leđa počela odigravati ona jeziva priča iz najave. Par zluradih gospođa s prozora koji gleda na atrij odlučilo je sručiti na publiku sadržaj svog frižidera pa su počele bacati - jaja. Mladi „špudovci" tako su večeras, spašavajući žive glave od bjelanjaka, žumanjaka i ljuski, iz prve ruke shvatili kako život umjetnika nije lak! Veliki pozdrav glumcima i „špudovcima", a gospođama želimo bar nemiran san!, napisali su učenici ŠPUD-a.

Oni su došli uživo upoznati Svilu talijanskog muzikologa i književnika Alessandra Baricca kao i mnogi Zadrani koji su se epidemiološki raporedili po dvorištu uz jako bučnu Ulicu Juraja Barakovića.

Svila je završila velikim pljeskom preostale publike nešto iza 21 sat. Policija je već bila na mjestu događaja.

Jutros u PU zadarskoj kažu kako policija ima saznanja te je u otkrivanju počinitelja tog narušavanja javnog reda i mira. Mjesto počinjenja je apartman koji se nalazi izvan prostora turističkih zajednica, ali su prozori s dvorišne strane.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA