Zadar

PROJEKT LAG BURA

Turizam može oživjeti ruralna područja

Kao dio promocije ruralnog turizma, izdat će se dvojezične turističke karte džepne veličine i razglednice.

LAG „Bura" u proljeće 2019 godine kreće u provedbu projekta "Razvoj održivog ruralnog turizma na primjeru Hrvatske "("The development of sustainable nature tourism on the example of Croatia") s partnerima iz Poljske LAG „Poleska Dolina Bugu" i LAG „Polesie". Projekt uključuje posjet partnera Hrvatskoj, upoznavanje s primjerima dobre prakse područja ruralnog turizma i prirodnih resursa. Voditeljica projekta je v.d. voditeljica LAG-a „Bura" Ana Škara.

Kako se ruralna područja u Hrvatskoj suočavaju sa značajnim demografskim problemima, ruralni turizam može biti jedan od odgovora na pitanje kako revitalizirati ruralna područja. Utvrđeno je da turistička događanja povećavaju poslovanje, prihode i zapošljavanje u regiji i da pomažu u društvenom i gospodarskom razvoju. Ruralni turizam ima mnoge potencijalne koristi od uključivanja rasta zaposlenosti, repopulacije do revitalizacije lokalnih obrta.

LAG „Bura" će organizirati radionicu i seminar za poljske partnere. Kao dio promocije ruralnog turizma, izdat će se dvojezične turističke karte džepne veličine i razglednice.

Ovom prilikom se zahvaljujemo LAG-ovima „Poleska Dolina Bugu" i „Polesie" na suradnji te se radujemo skorašnjem početku projekta.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA