Sport

FINALIST FINAL FOURA

Turski Anadolu Efes na Zadar Basketball Tournament

Anadolu Efes potvrdio je dolazak na šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 19. do 22. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić.

Anadolu Efes potvrdio je dolazak na šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 19. do 22. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić. Finalist ovogodišnjeg Final Four Eurolige prvi puta dolazi na zadarski turnir koji će još jednom pokazati zašto je najjači pripremni košarkaški turnir u Europi.

Efes je klub velike tradicije i rezultata. Naslov prvaka Turske osvojili su 13 puta, a po 11 puta osvajali su turski nacionalni Kup i Kup predsjednika. Vlasnici su i euro trofeja, Kupa Radivoja Koraća kojeg su osvojili 1996. Glavni igrači Efesa su Amerikanac Shane Larkin, košarkaški virtuoz koji je briljirao tijekom sezone i posebice na Final Fouru te srpski reprezentativac Vasilije Micić. Važna karika u momčadi Efesa je i Hrvat Krunoslav Simon.

- Drago mi je što možemo najaviti momčad Efesa koja dolazi po prvi puta. Nakon duljeg vremena imat ćemo priliku gledati i jednog odličnog hrvatskog košarkaša u jednom jakom klubu, a to je naš Krunoslav Simon!, izjavila je organizatorica Zdenka Zrilić i dodala kako joj je drago da se na turnir vraća i domaći KK Zadar.

Osim Simona, dres Efesa nosili su brojni proslavljeni hrvatski igrači poput Darija Šarića, Damira Mulaomerovića, Zorana Planinića, Marka Popovića, Nikole Prkačina, Nikole Vujčića, Marija Kasuna i Stanka Baraća. Anadolu Efes je na ovaj način proširio listu slavnih i moćnih košarkaških klubova sudionika Zadar Basketball Tournamenta i to kao četvrti turski klub. Na dosadašnjim izdanjima već su nastupili Galatasaray, Darussafaka i Fenerbahce.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA