Zabava

ŠTO ĆE BITI KONCERT LJETA?

TZ Grada gubi primat u organizaciji ljetnih glazbenih događaja a vode je muzičari

Turističkoj zajednici Grada Zadra koju praktički vode glazbenici po habitusu - direktor Ante Rados i predsjednik turističkog vijeća Dražen Grgurović, ove sezone nemaju sreće s glazbenim programom.

ZADAR - Turističkoj zajednici Grada Zadra koju praktički vode glazbenici po habitusu i hobiju - direktor Ante Rados i predsjednik turističkog vijeća Dražen Grgurović, ove sezone nemaju sreće s glazbenim programom.

Nakon što je zadra ostao u sezoni bez Jazine air open, velikih ljetnih koncerata, kojih je znalo biti i pet, šest po sezoni, otpadaju i oni usputni koncertni, dogovoreni kao utjeha.
Premda malo tko zna da je u nedjelju navečer u Perivoju Vladimira Nazora, trebala pjevati naša glazbena diva Radojka Šverko, njezin koncert na koji je ulaz trebao biti slobodan, iz poznatih razloga nije se dogodio. A nije ni odgodio iz TZ Grada koja je službeno otkazala i večerašnji nastup Arun Luthra s Konnakol Jazz Project.

Zadranima i njihovim gostima TZ Grada  nudi nepoznate Klapske pute, po koji koncert i nastup domaćih glazbenih snaga, ali i nastupe koje iz TZ Grada baš i ne najavljuju javnosti. Kao koncert kojeg  bi na Poljani Šime Budinića  22. srpnja trebali imati Đani Stipaničev i Renata Sabljak. Ulaz će, vjerojatno biti slobodan. Umjesto Lada, 30. srpnja će Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Osijek 1862 održati cjelovečernji koncert na Trgu Sv. Marije
Iz kalendara događanja vidljivo je da bi kolovoška glazbena događaja trebala obilježiti ljeto u Zadru. Za Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza na Forumu će nastupiti Prljavo kazalište a uoči vele Gospe Nina Badrić. Za svjetski poznate vokaliste iz Slovenije - Perpetuum Jazzile rezerviran je 13. kolovoza, kao i 2015. godine kada su nastupili u Zadru.
Uz TZ Grada, očito je da u organizaciji glazbenog programa i ove godine sudjeluju organizatori sportskog događaja Vakanza koji su napravili Vakanaza music festival. U Petrčanima su također ove godine obogatili kalendar glazbenih događanja kojih neće nedostajati ni na zadarskim otocima u sklopu Olipskog ljetnog festivala. Osim Nene Belana najavljeni su Ervin Baučić & Band, te Zrinka Posavec & Band.

Jedini glazbeni festival, naziva Zadar Jazz & Blues Festiva, kojeg priređuje zadarsko kazalište sa svega tri koncerta donijet će zasigurno vrhunski glazbeni doživljaj u nastupu Dobet Ghahore i Trilok Gurtu band.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA