Zabava

PROVJERENI GOSTI ZA DOMAĆE I TURISTE

TZ Grada objavila program zabave za lipanj koji počinje na novoj ljetnoj sceni

U Zadru večeras ponovno nastupaju Sara & Jappa, Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić, provjereni dute koji će otvoriti ljetnu jazz scenu u Zadru u organizaciji TZ Grada.

ZADAR- U Zadru večeras ponovno nastupaju Sara & Jappa, Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić, provjereni duet koji će otvoriti ljetnu jazz scenu u Zadru u organizaciji TZ Grada. S njihovim koncertom počinje program kojeg su iz TZ Grada objavili na svojoj stranici. Dute poznatog glazbenika i njegove kćerke nastupit će u Ulici plemića Borelli. Gdje, pitali smo u ured TZ Grada iz kojeg nam je Ante Galić pojasnio da se radi o lokaciji ispred suda koja se uvodi kao nova ljetna scena u zadarskoj povijesnoj jezgri. Tko ne stigne večeras u 21 sat, kada počinju gotovo svi programi koje je već pripremila TZ Grada, bit će prilike slušati ih  potkraj mjeseca.

Kao i na prvu fešticu ovog petka koje se nastavljaju a koliko se održavaju, nismo baš sigurni obzirom na prijašnja ljeta. Građani Zadra i gosti imaju priliku uživati u ugodnoj atmosferi, klapskoj pjesmi i lokalnoj spizi, najavljeno je za feštice iz Turističke zajednice.

Uz pomoć Koncertnog ureda, TZ Grada nastavlja i sa Zadar Classic open air u dvorištu palače Cedulin. Program otvara koncert Gitarističkog odjela Glazbene škole B. Bersa 6. lipnja. Idući koncert iz istog ciklusa, kojeg ne prati najava na službenoj stranici TZ Grada, je Trio Manadi.

Subotu, točno u podne na Trgu će svoj nastup imati jedina hrvatska sveučilišna a cappella grupa, A.K.A. Crescendo. Ženska klapa Kapric 10. lipnja trebala bi nastupiti na dvije lokacije - na trgu ispred Katedrale i Arheološkog, tako piše u najavi.
Koncert Gradske glazbe i KUD-a Donat održavaju se iste večeri 11. lipnja - jedan u HNK a, dok nastup KUD-a Donat na Forumu priređuje TZ.

Na Trgu će 12. lipnja goste i prolaznike zabavljati Acoustic duo Mateja&Hrvoje.

Večer poslije, na Trgu Petra Zoranića nastupa Oridano Gypsy Jazz Band. Taj trio namijenjen je zahtjevnoj jazz publici Hrvatske i inozemstva, ističe se za njihov zadarski nastup 13. lipnja.
KVART počinje 14. lipnja a završava 24. lipnja. Program je to u kojem uživaju Zadrani i poneki zalutali turisti.

U programu TZ Grada našao se i Jimmy Shakers, tročlani bend iz Zadra, dok će grupa Infishando 18. lipnja biti drugi koji će nastupiti na novoj pozornici kod zgrade suda.

Za program 22. lipnja objavljeno je (greškom) kako u "subotu 15. rujna na Forumu  očekuje nas rasplesana  večer uz koncert  Jungle Boogie Band iz Šibenika koji će izvesti  poznate hrvatske i međunarodne hitove".

 
Andrej Škedel izvest će Omađijaj me na Forumu, 23. lipnja. Njegove su predstave pravi spektakl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim što je publiku ostavljalo bez daha i na nedavno održanom finalu Super talent showa, navodi se u najavi tog umjetnika iz Zagreba.
Klapa Leut će nastupiti kod Arheološkog muzeja 24. lipnja a dan poslije na Narodnom trgu koncert će održati gitarist Damir Halilic Hal koji je do sada dva puta nastupao u zadarskom kazalištu.

U lipanjski program, koji nema veze s organizacijom TZ Grada ulazi Zadarsko kazališno ljeto koje započinju Brodolomke 28. lipnja.
Dan poslije otvara se Mediteraneo, lutkarski fesival koji ne samo da je novina u Gradu već se lani pokazao kao jedini pravi festival međunarodnog tipa u zadarskom kulturnom životu

Nastupom Pacific Bullets, cover bendom iz Zadra na Trgu 29. lipnja te Zadarskim kvartetom klarineta, dan poslije u dvorištu TIC-a u sklopu Zadar classic open air, završava program za lipnja. Srpanj bi trebao donijeti više uzbuđenja u zadarskom ljetnom životu, što nužno ne znači koncert od tri milijuna kuna za pjevačicu koja je lani  pjevala polugola na festivalu Rise up u Poreču.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA