Zadar

ODLAZAK JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH DIREKTORA

U 83. godini života preminuo gospodarstvenik Božo Jusup

Božo Jusup rođen je u Briševu 22. veljače 1937. godine. Bio je predsjednik Nadzornog odbora Tankerkomerca d.d. i direktor Maritune d.d. Zadar te predsjednik uprave Donat boats d.o.o. i Moto-marina servis d.o.o.

U 83. godini života preminuo je Božo Jusup, jedan od najpoznatijih zadarskih gospodarstvenika, dugogodišnji direktor i većinski vlasnik Tankerkomerca.

Božo Jusup rođen je u Briševu 22. veljače 1937. godine. Bio je generalni direktor Tankerkomerca d.d. i direktor Maritune d.d. Zadar te predsjednik uprave Donat boats d.o.o. i Moto-marina servis d.o.o. Nakon umirovljenja, Jusup je bio predsjednik NO Tankerkomerca a svoju poslovnu karijeru završio je kao savjetnik u toj zadarskoj firmi koja je izgradnjom marine bila pionir nautičkog turizma, a s Plodovima mora začetnik  marikulture.

"U uspješnoj i plodonosnoj karijeri obavljao je funkciju dopredsjednika Udruge trgovine, Udruženja managera CROMA, član Udruge poslodavaca, član ISSA-e, bio je član Upravnog odbora NK Zadar i član Skupštine KK Zadar, član je Upravnog odbora HGLK u četiri mandata, a s Tankerkomercom osnivač-dioničar Croatia airlinesa i član NO Croatia airlinesa od osnivanja do danas. Njegovo se ime nalazi i u Zlatnoj knjizi najboljih hrvatskih poduzetnika i managera", stajalo je u u obrazloženju prijedloga HGK - Županijske komore Zadar, koja ga je predložila za Nagradu Zadarske županije za životno djelo 2009. godine.

U posljednje vrijeme zbog bolesti nije bio aktivan u poslovnom životu.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA