Zadar

POBIJEDIO HDZ

U Benkovcu na izbore za mjesne odbore izašlo samo 37 birača

U Benkovcu se kandidirao samo HDZ, ali je na izbore od 2.761 birača izašlo njih tek 37, ili 1,34 posto.

Izbori za mjesne odbore u Benkovcu, održani ove nedjelje, pokazali su poptunu nezainteresiranost tamošnjih birača za ovakvu vrstu sudjelovanja u javnom životu, ali na nekim mjestima i (ne)očekivani poraz HDZ-a.

HDZ će većinu imati u mjesnim odborima Benkovac, Benkovačko selo, Bulić, Bruška, Korlat, Lisičić, Šopot, Tinj, Zagrad, Podlug, Podgrađe, Radašinovci, Pristeg, Raštević, Smilčić...SDSS će kontrolirati mjesne odbore Donji Karin i Kolarina, a Demokratski savez Srba (DSS) Donji Kašić i Kulu Atlagić. U Gornjim Biljanima natjecao se jedino HNS-LD.

U Bukoviću je pobijedila nezavisna lista Dušanke Volarević, u Lepurima lista Anđelka Lepura (HDZ je ovdje dobio samo 6 glasova), u Proviću lista Dražena Klarića, a u Vukšiću lista Stipe Karduma. Nezavisni će voditi i Islam Grčki (Milan Drača), Popoviće (Jurica Tokić) te Zapužane (Živko Ćoso).

Ipak, o interesu za izbore i vjeri da se njima nešto može postići najbolje svjedoče rezultati u mjesnom odboru Benkovac. Kandidirao se, doduše, samo HDZ, ali je na izbore od 2.761 birača izašlo njih tek 37, ili 1,34 posto.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA