Zadar

32-GODIŠNJI ZADRANIN U ZATVORU, DJECA NA SIGURNOM

U bijegu pokušao ubiti dva policajca i iznuditi novac, priveden i njegov domaćin u Zagrebu

Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv 32-godišnjeg P.Č., kojeg je temeljem raspisane potrage PU zadarske, interventna policija PU sisačko-moslavačke u subotu u 06:30 sati u mjestu Šaševa, pokraj Gline, zatekla u osobnom vozilu Mercedes zagrebačkih registracija.

Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv 32-godišnjeg P.Č., kojeg je, temeljem raspisane potrage PU zadarske, interventna policija PU sisačko-moslavačke u subotu u 06:30 sati u mjestu Šaševa, pokraj Gline, zatekla u osobnom vozilu Mercedes zagrebačkih registracija. Nakon utvrđivanja identiteta 32-godišnjak je uhićen i prepraćen u PU zadarsku.

Na današnjoj konferenciji za medije voditelj krim policije Bore Mršić obznanio je da su podnesene kaznene prijave za dva pokušaja teškog ubojstva policijskih službenika, a otkrio je i tijek bijega 32-godišnjaka. Podsjetimo, sve je počelo na benzinskoj postaji u Ulici Hrvatskog sabora gdje je u svoj BMW utočio gorivo. Neplatiši račun odvezao se na područje Bokanjca, gdje je na Put Gumlina provalio u prostorije elektroinstalacijskog obrta u vlasništvu 42-godišnjaka, odakle je pokušao otuđiti veću količinu električnih kablova. Nedugo zatim, opservacijom terena od strane policijskih službenika na makadamskom parkiralištu na Putu Gaja uočen je traženi BMW.

- Prilikom pokušaja utvrđivanja identiteta, vozač je s namjerom bijega i skrivanja s vozilom, pokušao pregaziti policijske službenike pri čemu je oštetio i dva parkirana vozila u vlasništvu 57-godišnjakinje. U namjeri da zaštite svoj život i spriječe bijeg počinitelja, policijski službenici su u pneumatike njegova vozila ispalili više streljiva, nakon čega se isti vozilom s tri oštećene gume dao u bijeg u pravcu Puta Nina gdje je vozilo naknadno pronađeno. Napustivši vozilo, 32-godišnjak je u ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje je otuđio oko 2 200 kuna i ključeve vozila Opel Kombo s kojim se odvezao u Bibinje. Tamo je prijeteći nožem od 31-godišnjaka, s kojim ima poslovni odnos, pokušao iznuditi 2 tisuće eura. Nakon što to nije uspio, u Skradinskoj ulici u Zadru otuđio je motocikl Yamaha vrijedan 50 tisuća kuna kojeg je ukrcao u prethodno otuđeno vozilo. Dovezao se do obiteljske kuće, uzeo svoju djecu te pobjegao na područje Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj kod 31-godišnjeg poznanika, istaknuo je Mršić.

U neposrednoj blizini smještaja pronađen je ukradeni motocikl, za čiji je pronalazak 21-godišnji vlasnik nudio vrijednu nagradu, dok se otuđeni Opel Kombo s nepripadajućim registarskim pločicama nalazio na području Šaševa. Policija je u mjestu pokraj Gline privela i 31-godišnjaka koji je u Zagrebu ugostio 32-godišnjaka. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanja kojim će se utvrditi udio u pomaganju u bijegu.

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika, teških krađa, krađe vozila i motocikla, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava. Maloljetna djeca su na sigurnom i nalaze se kod nadležnih službi.

Kriminalističkim istraživanjem 32-godišnjak je doveden u vezu i s teškom krađom poljoprivrednog alata aparata u Biljanima Donjim, te tešku krađu kotla za pečenje rakije u Murvici. P.Č. je stari policijski poznanik, javnosti najpoznatiji po šokantnom slučaju koji se 2016. godine odigrao na Plovaniji. Tada je teško ozlijedio ženu koju je njegov otac zatočio nakon što su njezini psi otrčali u dvorište kuće u Ulici Otokara Keršovanija i zaklali mu 10-ak kokoši. Kako doznajemo, zbog psihičkih problema 32-godišnjaku je propisana terapija tabletama.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA