Zadar

OSNIVA SE CIVILNA ZAŠTITA

U blagajni Nina 300 tisuća kuna za odštete

Gradonačelnik Nina Emil Ćurko na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ukazao je kako im je u proračunu ostalo 300 tisuća kun za isplatu štete za elementarnu nepogodu koja nije raspoređena. Radi se o šteti od poplave 11. rujna 2017. godine.

Gradonačelnik Nina, Emil Ćurko na  posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ukazao je kako im je u proračunu ostalo 300 tisuća kun za isplatu štete za elementarnu nepogodu koja nije raspoređena. Radi se o šteti od poplave 11. rujna 2017. godine.
Ukupan iznos prijavljenih šteta na građevinskim objektima fizičkih osoba iznosi 106.026,00 kuna. Država im je isplatila 20 posto od tog iznosa. Prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Nina da se oštećenima isplati razlika između iznosa koji je isplatila država do iznosa kojeg su prijavili vlasnici.

Vijećnici Nina jednoglasno su podržali Odluku o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Grada Nina.

Postrojba civilne zaštite opće namjene  bit će sastavljena od jedne upravljačke skupine s dva pripadnika i tri operativne skupine s po 11 pripadnika.

Prijedlog sastava operativnih skupina Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje dostavlja Grad Nin a oni na taj prijedlog traže suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA