Zadar

REZULTATI OČEVIDA NA A1

U naletu kamiona ozlijeđeno 5 osoba, ostali bez konja Bale

Iz Policijske uprave zadarske stigli su rezultati očevida prometne nesreće koja se jučer oko 8 sati dogodila na autocesti A1 u mjestu Pristeg.

Iz Policijske uprave zadarske stigli su rezultati očevida prometne nesreće koja se jučer oko 8 sati dogodila na autocesti A1 u mjestu Pristeg. U sudaru su sudjelovala dva teretna vozila, a lakše je ozlijeđeno pet osoba.

Prema rezultatima policijskog očevida, do prometne nesreće je došlo kada je 22-godišnji vozač, koji je upravljao kamionom zagrebačkih registracija u smjeru Zagreba, na 293. kilometru A1 iz neutvrđenih razloga prešao na zaustavni trak i udario u zadnju lijevu bočnu stranu zaustavljenog teretnog vozila mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 39-godišnja vozačica. Kamion je zbog kvara bio zaustavljen na zaustavnoj traci, a u trenutku nesreće u njemu su se nalazila četiri konja.

Prilikom udara, tri životinje ispale su iz tovarnog dijela kamiona, a jedan je konj, zvan Bala, nažalost uginuo na mjestu nesreće. Kamion mađarskih oznaka udario je u metalnu zaštitu ogradu autoceste, dok se kamion zagrebačkih registracija nakon udara nastavio nekontrolirano kretanje i udario u zaštitnu metalnu ogradu u vlasništvu Hrvatskih autocesta. Za vrijeme očevida promet se autocestom odvijao usporeno, pretjecajnom trakom.

Ozlijeđene životinje, kao i uginuli konj su zbrinuti, a 39-godišnjoj vozačici i 4 putnika iz kamiona mađarskih nacionalnih oznaka pružena je liječnička pomoć, te su im konstatirane lakše tjelesne ozljede. Protiv 22-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA