Zadar

KUKLJICA DOBILA DJEČJI VRTIĆ

U nove prostorije Manulice uloženo 1,85 milijuna kuna

Polaznike u novom vrtiću očekuje dvostruko veći prostor u kojemu će se osjećati ugodnije, a unaprijedit će se i odgojno-obrazovni rad

Popratnim programom i presijecanjem vrpce, u Kukljici su danas svečano otvorene nove prostorije Dječjeg vrtića Manulica, u čiju je gradnju, uređenje, opremanje te gradnju dječjeg igrališta utrošeno 1,850.000 kuna, pišu Naši školji.

Dio novca, 73 posto, odnosno 1,350.000 kuna, stiglo je iz europskih i nacionalnih fondova preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Zadarske županije, a 27 posto, odnosno 500.000 kuna, uložila je Općina Kukljica.

Novi vrtić, koji trenutačno pohađa devetero djece, prostire se na 160 metara četvornih i može primiti dvadesetero mališana, opremljen je najsuvremenijim didaktičkim pomagalima, a kako je najavio općinski načelnik Marin Boško, početkom sljedeće godine u planu je uređenje okoliša.

- Danas smo svjedoci povijesnog trenutka za naše malo mjesto. Prvi vrtić otvorili smo na katu općinske zgrade prije 14 godina. Kako propisi nalažu da vrtić mora biti u prizemlju, pokrenuli smo projekt gradnje i uređenja ovog vrtića, a sve to ne bismo mogli bez potpore države i Zadarske županije, odnosno bespovratnih sredstava nacionalnih i europskih fondova. Sadašnje i buduće generacije Kukljičana na tome su im iznimno zahvalne, dodao je načelnik Boško.

Iako je Kukljica malo mjesto, kroz Dječji vrtić Manulica od 2005. godine prošlo je 81 dijete, podsjetila je ravnateljica vrtića Anita Mavra te istaknula da sadašnje polaznike u novom vrtiću očekuje dvostruko veći prostor u kojemu će se osjećati ugodnije, a unaprijedit će se i odgojno-obrazovni rad.

Zadarski župan Božidar Longin ustvrdio je da, iako Zadarska županija nije osnivač dječjih vrtića na svom području, već su to gradovi i općine, ipak pruža potporu gradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata.

- Skrb o najmlađima naš je prioritet. U tom smislu Zadarska je županija odobrila pomoć i za realizaciju ovoga projekta u Kukljici. Ključ svakoga uspjeha je - čovjek, a naša je misija, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima, rekao je župan Longin.

Državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa čestitala je Općini Kukljica i lokalnim vlastima na uspješnoj realizaciji ovog važnog projekta i prepoznavanja potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.

U novim prostorijama Dječjeg vrtića Manulica u Kukljici uređen je sanitarni čvor, čajna kuhinja, novi sustav grijanja i hlađenja te kompletno opremljena prostorija za dnevni boravak s pratećim didaktičkim pomagalima.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA