Zadar

MINSITAR VILI BEROŠ O BOLNICI

U OB Zadar cijepljenjem ili preboljenjem 80 posto zaštićenih

U Općoj bolnici Zadar 80 posto djelatnika je zaštićeno cijepljenjem ili preboljenjem, a samo jedan djelatnik nije pristupio internom testiranju

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je u Gaženici aktualnu epidemiološku situaciju nakon dana u kojemu je Hrvatska imala 27 preminulih, od čega je 20 onih koji nisu bili cijepljeni.

- Radi se o ekstremnoj brojci kakvu nismo imali od svibnja, no donekle je i očekivana jer su se nakon uspješne sezone djeca vratila u škole, ljudi na radna mjesta, pogoršalo se vrijeme, više se boravi u unutra, manje poštuje pridržavanje distance. U odnosu na prva tri vala mi sada imamo novu paradigmu u kojoj cijepljenje mijenja situaciju. Cijepljeni mogu prenositi pandemiju, struka to zna, ali u malom postotku slučajeva i zato moramo ustrajati u daljnjem procjepljivanju stanovništva, rekao je Beroš.

- U Općoj bolnici Zadar 80 posto djelatnika je zaštićeno cijepljenjem ili preboljenjem, a samo jedan djelatnik nije pristupio internom testiranju. Hvala svima koji su prepoznali važnost testiranja, ono će se nastaviti i u drugim sustavima koji su nam bitni kako bismo spriječili širenje zaraze, poručio je Beroš.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA