Zadar

DIREKTOR PERONJA NAJAVIO NATKRIVANJE BAZENA

U Odvodnji nemaju dojave za smrad na Puntamici, a pročistač otpadnih voda je uredan

Ne zna se je li više smrdi s deponije u Diklu, iz kanta za biorazgardiv otpad, ulje i masti iz uličnih pečenjarnica po Gradu ili iz pročistača otpadnih vode te uz more na Puntamici.

Ne zna se smrdi li više s deponije u Diklu, kanta za biorazgradiv otpad, ulja i masti iz uličnih pečenjarnica po Gradu ili iz pročistača otpadnih voda te uz more na Puntamici.

Ove posljednje primjedbe građana o tome da je neizdrživo sjediti na terasi ugostiteljskog objekta na Puntamici zbog vonja kanalizacije ili da već 15 dana noću smrdi iz pročistača otpadnih voda, proslijedili smo Odvodnji. S direktorom Grgom Peronjom može se jedino razgovarati putem emaila. Mi njemu pitanja, on nama odgovore. Istina, brz je u tome. Nadamo se i da su službe Odvodnje bile još brže u reakciji. Jer direktor Odvodnje kaže kako nemaju informaciju o problemu na Puntamici i zahvaljuje na dojavi.

"Naše održavanje redovito obilazi i taj lokalitet, poslat ćemo ekipu dodatno za provjeru stanja. Crpne postaje i cjevovodi funkcioniraju redovito", ističe Peronja. Iako se zna da je i prije bilo problema s crpnom stanicom Puntamika, direktor Peronja tvrdi kako se sve crpne stanice dnevno kontroliraju i nismo imali niti jedan kvar zadnjih mjeseci.
Po Peronji nema nikakvih problema ni s pročistačem otpadnih voda u Ulici Franka Lisice.

" UPOV Centar radi stabilno i nepromjenjivim režimom pod vodstvom naših tehnologa i nema govora o pojačanom radu filtera noću, tim više što je noćni dotok značajno manji od dnevnog", navodi direktor Odvodnje.

S obzirom na otvorene bazene za kojih se ne može reći da po ovoj izrazitoj vrućini ne isparavaju, dodatno smo pitali direktora Odvodnje što je s njihovim natkrivanjem koje je prije više od tri godine najavio njegov prethodnik na mjestu direktora, Ante Josip Šikić.

Potpisan je Ugovor o sufinanciranju za Projekt po kojemu će se izgraditi natkrivanje najkritičnijih bazena. Do kraja godine slijedi natječajna procedura i izbor Izvoditelja. Ne bude li žalbe na natječaj, radove očekujemo početkom 2020. godine, najavio je direktor Grgo Peronja, misleći na financiranje iz EU projekta aglomeracije.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA