Zadar

LIKOVNA KOLONIJA

U OŠ Voštarnica održava se Likovna kolonija

Osnovna škola Voštarnica ove godine organizira trinaestu po redu Likovnu koloniju koja će se održati 13. i 14. lipnja.

Osnovna škola Voštarnica ove godine organizira 13. Likovnu koloniju koja će se održati 13. i 14. lipnja. Likovna kolonija je veliki projekt, za ovu školu možda i najveći.

- Velik jer njime obnavljamo stara prijateljstva i stvaramo nova. Slikari nam poklanjaju svoje vrijeme, pažnju, prijateljstvo, poklanjaju svoj talent i znanje s nama. Kolonija je događaj koji nam omogućuje da naša škola bude najljepša i jedinstvena u državi zahvaljujući umjetničkim djelima koja će je oplemeniti i time učiniti vrlo ugodnim mjestom za boravak i rad, istaknula je ravnateljica škole Irena Dukić.

Svoj dolazak je potvrdilo šestero slikara: Boris Žuža, Tomislav Košta, Dragan Jelavić, Marijana Jakelić, Marija Ivoš iz Zadarske županije te Diana Jurin Marić iz Splita.

Osnovna škola Voštarnica-Zadar jedina je posebna ustanova na području Zadarske županije za učenike s većim teškoćama u razvoju, točnije s mentalnom retardacijom i autizmom. Trenutno ima 100 učenika u dobi od 7 - 21 godine od kojih su 58 iz grada Zadra i 42 iz 24 različita mjesta diljem Županije.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA