Zadar

ZNAK OPASNOSTI JEDINO RJEŠENJE ZA KOMUNALNE PROBLEME

U poplavljenoj ulici Novog Bokanjca nasukao se auto

Središnja ulica Novog Bokanjca, Franje Franceva ponovno je pod vodom, a uz nju je znak upozorenje za vozače ali i pješake.

Središnja ulica Novog Bokanjca, Franje Franceva, ponovno je pod vodom, a uz nju već duže vrijeme stoji znak upozorenje za vozače, ali i pješake. No, on nije pomogao vozaču vozila koje se "nasukalo" u rijeci u koju se ta ulica pretvorila tijekom popodneva.

Posljedica je to poslijepodnevne jače kiše koja je pala u Zadru, ali i komunalni problem o kojem mediji izvještavaju već godinama. Prije 7 godina pisalo se i kako "zbog neriješene oborinske kanalizacije i bujice koja, slivajući se prema novom naselju kod Bokanjca, poprimi razmjere čitave rijeke, stanovnici tog zadarskog predjela su pribjegli „samoobrani" pa podižu zidove i zidiće, slažu „zečje nasipe" .

Uzalud je to jer se loše napravljene ulice nisu komunalno nimalo popravile. I neće dok se ne dogodi aglomeracija na koju se pozivaju gradske vlasti. Zadar će uz pomoć EU novaca ugraditi odvode oborinskih i otpadnih voda, a zbog čega će 300 ulica niti raskopano. To je prilika i da se saniraju, poprave i urbaniziraju mnoge zadarske ulice, koje godinama neoprostivo ovako izgledaju.

Međutim, početak izgradnje, kojeg je direktor Odvodnje Grgo Peronja najavio krajem ljeta 2019. godine s rokom izgradnje od 42 mjeseca za cjelokupan projekt Bokanjac već je promašen.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA