Zadar

NAKON NESREĆE UHIĆEN I ZADRŽAN U ZATVORU

Pod utjecajem 3,34 promila i bez dozvole udario u autobus

Određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 12 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Jučer, 12. listopada u 23.55 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo Renault zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 40-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg, nakon čega je priveden u službene prostorije policije, javlja PU zadarska.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Istog dana, u 15.10 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 47-godišnja državljanka Srbije za vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije na teritoriju RH, te su u 10.15 sati u Ulici Put Biliga zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 22-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. Obe osobe su uhićene te privedene u službene prostorije policije. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog prepraćeni su na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Jučer u 15.15 sati u Rašteviću 47-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 3,34 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, upravljao osobnim automobilom Volkswagen, splitskih registarskih oznaka, kojom prilikom je u zavoju prešao u suprotnu kolničku traku te prednjim dijelom vozila udario u autobus zadarskih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći je nastupila materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Vozač je doveden i smješten u prostorije policije do otrježnjenja, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 12 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA